Eerste banenmarkt groot succes

Op donderdag 9 februari organiseerde World Horti Center de eerste Westlandse banenmarkt als onderdeel van de Talentweek. De markt werd stipt om 13.00 uur geopend door wethouder Anko Goudswaard en directrice Puck van Holsteijn. De rij van bezoekers stond op dat moment tot ver buiten de ingang van World Horti Center. Met ruim 80 deelnemende bedrijven en 400 bezoekers was de eerste editie een groot succes. Er was veel interesse in wat het Westland te bieden heeft.

Home / Nieuws / Eerste banenmarkt groot succes

Geslaagde banenmarkt

World Horti Center kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de banenmarkt. Er waren meer dan 80 bedrijven aanwezig uit verschillende sectoren, van glastuinbouw tot zorg, retail en transport. Dit aanbod trok een grote diversiteit aan bezoekers naar de banenmarkt. Puck van Holsteijn, directrice World Horti Center zegt hierover: ‘Het gebouw bruiste van de enthousiaste werkgevers, nieuwsgierige studenten en werkzoekenden uit omliggende steden. Ik heb veel positieve reacties gehoord van zowel aanwezige bedrijven als bezoekers. En met ruim 400 bezoekers was het voor ons een groot succes’. UWV Haaglanden speelde een grote rol in het aantrekken van mensen uit de steden. ‘Vanuit onze doelgroep was veel interesse in wat het Westland te bieden heeft, het grote aanbod aan bedrijven trok dan ook veel mensen naar de banenmarkt’ aldus Dennis Hartman, adviseur werkgeversdienstverlening bij UWV Haaglanden.

 

De Westlandse Talentweek

De banenmarkt was onderdeel van de Westlandse Talentweek. Van 6 tot en met 10 februari stond World Horti Center volledig in het teken van talent. Het doel was om talent van alle leeftijden kennis te laten maken met de glastuinbouwsector én de kennis over carrièremogelijkheden in het Westland te vergroten. Zo werd op maandag en dinsdag de Ideation Challenge georganiseerd door HortiHeroes voor zo’n 450 ISW leerlingen van 3 havo en vwo. Hierbij werkten zij aan creatieve oplossingen voor reststromen laurierblad. Op woensdagavond werd er een MBO Opleidingenmarkt georganiseerd voor 400 vmbo leerlingen van ISW, hierbij konden zij zich oriënteren op hun vervolgopleiding. De laatste dag van de Westlandse Talentweek kwamen basisscholen De Andreashof uit Kwintsheul en De Ouverture uit Naaldwijk beiden met groep 7 langs in World Horti Center voor de Kids Tour. De kinderen kregen een kijkje in de toekomst van de glastuinbouwsector en gingen zelf aan de slag met het bouwen van een kas onder begeleiding van WNTweb.

 

Mede mogelijk gemaakt door

De Westlandse Talentweek is een initiatief van MBO Westland, HortiHeroes, UWV Haaglanden en World Horti Center en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Westland, Loswal de Bonnen en gemeente Westland.