Overheid en bedrijfsleven zetten in op gezamenlijke internationale tuinbouwpromotie tijdens GreenTech

Verschillende overheids- en tuinbouworganisaties slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinbouwsector internationaal te promoten rondom GreenTech Amsterdam (13 – 15 juni 2023). Met trots kondigt het collectief een gezamenlijk programma aan om Nederland als het kloppend tuinbouwhart van de wereld te positioneren en zakelijke connecties te leggen met relevante internationale partners.

Home / Nieuws / Overheid en bedrijfsleven zetten in op gezamenlijke internationale tuinbouwpromotie tijdens GreenTech

In de week van GreenTech, bezoeken tientallen internationale delegaties Nederland op uitnodiging van de deelnemers van het Strategisch Beurzen Programma. Dutch Greenhouse Delta, GreenTech, AVAG, World Horti Center, RVO en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen  hebben de handen ineengeslagen om connecties te leggen met potentiële partners voor langdurige samenwerkingen en nieuwe zakelijke mogelijkheden in het buitenland.

Het collectief presenteert het Nederlandse tuinbouwcluster in het “Netherlands Pavilion” in stand 728 in hal 5. Daarnaast is er een interessant programma samengesteld om Nederlandse best practices over te brengen en connecties te leggen met inkomende besluitvormers, beleidsmakers, investeerders, retailers en high-tech telers. Zij zijn onder meer afkomstig uit Japan, China, India, Iran, Irak,  Saoedi Arabië, Qatar, Canada, Verenigde Staten en diverse Europese landen.

 

Programma

De week wordt op maandag 12 juni afgetrapt met een exclusief netwerkdiner in het World Horti Center, waar delegatieleden kennis zullen maken met bedrijven uit het Nederlandse tuinbouw cluster. Het programma wordt dinsdag 13 juni hervat in RAI Amsterdam met de opening van GreenTech, waarna de delegaties een uitgebreid bezoek aan de beurs kunnen brengen waar meer dan 500 bedrijven hun innovaties op het gebied van tuinbouwtechnologie presenteren.

Ook organiseert het cluster op 13 juni een netwerklunch en drie seminars op de Visions Stage met sprekers die ingaan op mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, robotisering en water schaarste, waar het Nederlandse tuinbouwcluster oplossingen voor biedt.

  • 10:00 – 10:45 | Climate, CEA & Techhnology; A dialogue with Jaime de Bourbon de Parme and Hidde Boersma on horticulture’s crucial role in global challenges
  • 11:00 – 11:45 | JaNeth Onshitsu Robotto: developing next level greenhouse robotics; Accelerating greenhouse robotics requires international cooperation. Japan and the Netherlands are joining forces to make this happen.
  • 12:00 – 12:45 | Innovative Solutions for Global Water Challenges: A Dialogue with Experts Peter Kamp (Priva), Anna Woronowicz (Grodan) and Arjan Braamskamp (Netherlans Water Partnership)

Tevens worden delegaties ondersteund met organisatie van locatiebezoeken aan het bedrijfsleven, World Horti Center en rondleidingen over GreenTech.