Cultivation for compound - World Horti Center

Cultivation For Compounds

Vertify, Cultivators en World Horti Center hebben samen met een groep toegewijde leveranciers het consortium Cultivation For Compounds opgericht. Dit consortium heeft zich gecommitteerd aan een vierjarig onderzoeks- en promotieprogramma over cannabisteelt. Het onderzoeksprogramma naar de teelt van cannabis voor inhoudsstoffen is onlangs gestart bij Vertify.

Waarom Cultivation For Compounds?

Cultivation For Compounds is gericht op het verbouwen van cannabis voor specifieke inhoudsstoffen. Het is duidelijk dat de cannabisindustrie de tuinbouwsector een veelbelovend perspectief biedt. Daarnaast hebben de bedrijven die het consortium vormen een ruime ervaring in de wereldwijde, legale cannabisindustrie. Het initiatief richt zich niet alleen op cannabisteelt in het algemeen, maar heeft een specifieke focus op de teelt van actieve inhoudsstoffen. Johan Kos van Vertify: ‘Teelt voor inhoudsstoffen is een ontwikkeling die we niet alleen bij cannabis zien, maar ook bij andere gewassen voor voeding en medicijnen. We verwachten dat het verbouwen voor inhoudsstoffen in plaats van zo veel mogelijk kilo’s in de toekomst een steeds grotere rol zal innemen binnen de tuinbouwsector.

Het consortium heeft een vierjarig teeltonderzoeksprogramma opgezet bij Vertify; de vergunning hiervoor is onlangs afgegeven en eind mei zijn de eerste cannabisplanten geplant. Alle betrokken partners dragen er zorg voor dat het onderzoek wordt gedaan volgens de hoogste standaarden en nieuwste technieken die op de markt beschikbaar zijn. ‘Met dit onderzoeksprogramma willen we meer kennis opdoen over het kweken van cannabis voor inhoudsstoffen.’ aldus Sonny Moerenhout van Cultivators. Naast de teelt is er binnen het onderzoek ook aandacht voor verwerkingstechniek van geoogste planten; hiervoor is de locatie voorzien van trimmachines en droogkasten. Dit stelt het consortium in staat om Cannabis van ‘zaad tot eindproduct’ te onderzoeken en om te sturen en controleren op inhoudsstoffen. Voor dit laatste wordt samengewerkt met een geaccrediteerd laboratorium.

Call to Action

Send