23.05.2019

BDO ontbijtsessie: Constructiewerkzaamheden buitenland 

BDO organiseert dit jaar een aantal ontbijtsessies met uiteenlopende onderwerpen om Food & Flower ondernemers informatie en praktische handvatten voor groei van de onderneming te bieden.

Project stilgelegd? Werknemers in het zonnetje in plaats van aan het werk?

Toeleveranciers van de tuinbouw verdienen hun brood in grote mate in het buitenland. Ondanks het feit dat we 1 Europa zijn en de globalisering doorzet, kent elk land specifieke regelgeving zodra buitenlandse werknemers werkzaamheden aldaar verrichten. Het niet naleven van deze regelgeving kan tot hoge boetes leiden, het stilleggen van projecten of het uitzetten uit het land. Tevens geldt in elk land andere btw-regelgeving die goed in ogenschouw moet worden genomen. Op deze wijze kan ofwel voorbelasting worden teruggevraagd ofwel een naheffing worden voorkomen.

Tim Zwinkels van BDO is hier dagelijks mee bezig en brengt u tijdens de ontbijtsessie nader op de hoogte van de specifieke aandachtspunten wat betreft constructiewerkzaamheden in het buitenland.

PROGRAMMA

07:45 uur - Ontvangst met koffie, thee en ontbijt 
08:00 uur - Kennissessie 
09:00 uur - Afsluiting en gelegenheid om vragen te stellen

De ontbijtsessies worden georganiseerd voor directeuren, eigenaren en financieel verantwoordelijken van Westlandse bedrijven en partners van World Horti Center. Deelname is kosteloos.