11.09.2019

Breakfast@WHC: risico's van digitalisering in de tuinbouw

Wie zitten er in mijn kas?

De meeste telers weten wie ze door de deur naar binnenlaten. Maar wie kijken er via het internet mee in je kas? Sensoren, digitalisering en automatisering zijn enorm in opkomst, wat enorme schaalvergroting en een efficiëntieslag mogelijk maakt. Maar hoeveel risico loopt de tuinbouwsector op aanval op of uitval van de digitale systemen? Daar gaan we het over hebben tijdens de ontbijtsessie van Breakfast@WHC georganiseerd door InnovationQuarter en Wolrd Horti Center op woensdag 11 september van 07:00 tot 09:00.

In de ontbijtsessie kun je het gesprek aangaan met twee experts op het gebied van digitale veiligheid. Met elkaar brengen we in kaart waar de risico’s liggen, wat de consequenties zijn bij een aanval of uitval en welke veiligheidsmiddelen we tot onze beschikking hebben. Kan het licht in de kas op afstand uitgezet worden als iemand via een digitale achterdeur zichzelf toegang verschaft tot je systeem? Of de data uitlezen? Of valt het allemaal wel mee? Zijn er manieren om te voorkomen dat je kwetsbaar bent voor hackers en ander digitaal gevaar? Door kennis en ervaring te delen, onder begeleiding van twee experts, geven we deze ontbijtsessie een aanzet tot meer begrip over digitale veiligheid in de glastuinbouwsector.

Aanmelden

Er zijn veertien plekken beschikbaar. Wil je deelnemen? Meld je aan via onderstaande button en geef behalve naam en bedrijfsnaam ook aan waarom je deel wilt nemen.