College: Wat kan de tuinbouw leren van de ruimtevaart? - World Horti Center

Mission to mars - Vertical Farming

Bioloog en ruimtevaartonderzoeker Angelo Vermeulen brengt in samenwerking met Greenport Hub, World Horti Center en LTO Glaskracht de inspirerende collegereeks ‘Mission to Mars’ naar het Westland. In World Horti Center zijn zeven interactieve, openbare en gratis kennissessies bij te wonen. Centraal staat de vraag: ‘Wat kan de tuinbouw leren van de ruimtevaart?’ Kwalitatief hoogstaande kennis wordt vrij aangereikt in het hart van de tuinbouwsector. Deze reeks sluit aan bij het recent verschenen boek ‘Voorwaarts Mars’, een publicatie van LTO Glaskracht.

De laatste inzichten vanuit ruimtevaartonderzoek in relatie tot de tuinbouwsector worden in de zeven colleges met de sector gedeeld. Angelo Vermeulen brengt samen met een aantal inspirerende gastsprekers niet alleen kennis, maar ook praktische voorbeelden die bijdragen aan de verduurzaming van de dagelijkse bedrijfsvoering. De combinatie van tuinbouw en ruimtevaart verbreedt en geeft nieuwe kennis voor een meer duurzame en toekomstbestendige sector. Alle colleges zijn openbaar toegankelijk voor professionals, onderzoekers en studenten.

Collegereeks

Op woensdag 7 maart - tijdens de officiële opening - vindt het laatste college van de reeks plaats, die in het teken staat van Urban & Vertical farming. Ieder college heeft een eigen thema en wordt in het Engels gegeven. De colleges zijn ook afzonderlijk te volgen. Naast Angelo Vermeulen licht per college een gastspreker zijn of haar visie toe. De colleges zijn interactief, waardoor er volop ruimte is voor onderzoekers, studenten en bedrijfsleven om eigen inzichten met het publiek te delen.

Over Angelo Vermeulen

Dr. Angelo Vermeulen is als bioloog en ruimtevaartonderzoeker verbonden aan TU Delft. Hij werkt actief samen met ESA en NASA. Daarnaast heeft Vermeulen posities in de spacebedrijven IPStart en LIQUIFER Systems Group. Vermeulen gaf meerdere TED Talks.

Call to Action

Send