05.04.2019

CollegeTour: Kom in de K(l)as

Talent boeien en binden tijdens Kom in de Kas

VNO-NCW en LTO Westland organiseren op vrijdag 5 april in World Horti Center de derde editie van een Westlandse  ‘collegetour’. Tijdens deze bijeenkomst willen ze studenten inspireren tot het kiezen van een toekomst in de glastuinbouw. 

Aan de vooravond van Kom in de Kas is het thema van deze avond dan ook 'Kom in de K(l)as - Een Toekomst in de Glastuinbouw'. Kom in de Kas laat geïnteresseerden zien wat er allemaal in de Kas gebeurt. Tijdens de CollegeTour Kom in de K(l)as laat de organisatie juist zien hoe interessant en inspirerend een toekomst in de glastuinbouwsector is, en dat een carrière in onze mooie sector veel uitdaging biedt!

In 2050 is de wereldbevolking gegroeid van 7 miljard naar 9 miljard mensen. Om al die mensen straks te voorzien van voedsel, is een hele opgave. Zeker als je je bedenkt dat mensen ook steeds meer behoefte hebben aan gezond en vers voedsel. Durf jij de uitdaging aan om mee te helpen aan het creëren van voldoende voedsel voor iedereen?

Tijdens CollegeTour vertellen diverse ondernemers uit de glastuinbouwsector over hoe zij die uitdaging aan denken te gaan. Wat denk jij? Zijn Urban Farming, robots en kassen middenin de woestijn of Siberië de oplossing? 

Met de komst van Internet of things, robots en nanocomputers, bestaat de wereld in 2050 veelal uit techniek. De glastuinbouwsector, met al zijn groene planten en kleurrijke bloemen, kan door innovatieve ideeën die technische wereld kleur geven. Help jij mee om emotie en beleving toe te voegen de wereld van 2050?

 

Programma 15.00 - 18.00 uur
Hoofdspreker tijdens dit event is Ton van Mil, CEO van Royal Brinkman, toeleverancier, installateur en adviseur voor de glastuinbouw. Een familiebedrijf dat al 134 jaar bestaat. Sinds Ton van Mil aan het roer staat, heeft het bedrijf grote ontwikkelingen doorgemaakt, o.a. op het gebied van digitalisering, innovatie en internationalisering. 

Naast de keynote-spreker, krijgen nog drie jonge ondernemers het podium om te pitchen voor ondernemers en studenten.

  • Joyce Lansbergen – directeur LG Flowers. Bij LG Flowers verlaten jaarlijks meer dan 70 miljoen gerbera’s de kas om overal ter wereld vrolijkheid te verspreiden bij de consument. Joyce bruist van de innovatieve ideeën, zoals de inzet van gerbera's als medicijn tegen depressie.
  • Robin Schaap – directeur Koppert Cress. Bij deze producent van micro-groenten (cressen) klom Robin al snel op tot directeur. Door de unieke benadering van hun niche product is Koppert Cress in enkele jaren tijd verdertienvoudigd en uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.
  • Martine Boekestein – Global Brand & Campaign manager Rijk Zwaan. Martine is verkozen tot Dutch Marketing Talent of the Year 2018. Rijk Zwaan wil als zaadleverancier actief bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en de verhoging van de groenteconsumptie.

Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor vragen en discussie. De interactie tussen onderwijs, bedrijfsleven en nieuw talent moet leiden tot een enthousiasmerende en verrassende kijk op de glastuinbouwsector en een overweging van een stage of zelfs een baan bij een van de aanwezige bedrijven.

In de zaal zitten naast 100 studenten ook zeker 50 ondernemers die op zoek zijn naar jong talent en diverse stages en startersfuncties beschikbaar hebben. Tijdens de interactieve sessie kunt u uw bedrijf vertegenwoordigen en een grote groep enthousiaste studenten ontmoeten en motiveren voor bijvoorbeeld een interessante stageplaats of (startende) baan in uw organisatie.

Niet alleen scholieren en studenten zijn welkom. Ook bedrijven kunnen tijdens die sessie aanwezig zijn. Aanmelden via onderstaande button.