19.11.2018

Extremen in balans, beheersen doe je samen! 

Extremen in droogte en overvloed van regen in balans; beheersen doe je samen!

Het klimaat verandert. We krijgen te maken met zwaardere buien aan de ene kant en extreme droogte aan de andere kant. De zomer van 2018 drukte ons met de neus op de feiten. Eind mei was het raak: een overvloed aan regen, maar in de weken daaropvolgend viel er vervolgens geen druppel meer... Zonder lang stil te willen blijven staan bij de oorzaak hiervan, moet er nagedacht worden over de te nemen maatregelen. Want schade aan gewas of schade bij omwonenden moet voorkomen worden.

Daarom organiseert Rainlevelr op 19 november 2018 organiseert een bijeenkomst in World Horti Center: Extremen in balans, beheersen doe je samen! 

Na vertoning van de unieke film “Pompen of verzuipen” zal er vanuit verschillende invalshoeken discussies gevoerd worden door verschillende interessante sprekers uit de sector over wateroverlast, droogte en maatregelen voor de toekomst. Zo is klimaatdeskundige Mark Alblas van MeteoGroup aanwezig, hij en andere wisselende sprekers zullen plaatsnemen aan tafel om in een setting verlijkbaar als De Wereld Draait Door te discusieren over verschillende onderwerpen. Ook telers, LTO Glaskracht Nederland, Greenport West-Holland, toeleveranciers als ook het Hoogheemraadschap en onderzoeksinstituten en een verzekeraar komen aan het woord. Tijdens de pauze en na afloop van de discussies is er een kennismarkt. 

Programma

Het programma start om 16.00 uur, het inhoudelijk programma duurt tot 19.00 uur en wordt vervolgd met een lopend buffet. De vraag die in het volledige programma centraal staat luidt: "Wat betekent het klimaat voor de bedrijfsvoering van de toekomst?"

content afbeelding

Kwekers, toeleveranciers zoals kassen- en bassinbouwers en adviesbureaus die actief zijn binnen Delfland zijn van harte welkom.

Meld u voor 15 november aan onder vermelding van uw naam en bedrijfsnaam en er wordt een plaatsje voor u vrij gehouden! Aanmelden kan via onderstaande button.