10.10.2019

Innovation MeetUp: New Tech

Uitbarsting van technologie; verstoring van onze teelt?

De wereld van technologie versnelt enorm. Bovendien komt hedendaagse technologie van 'techneuten' buiten het traditionele hortitech-speelveld. In de MeetUp "Uitbarsting van technologie; verstoring van onze teelt en bedrijf?" Kijken we naar de visie van deze "buitenstaanders" op de impact op teelt, verkoop en aanbod in de Nederlandse tuinbouw.

Keynote Rob Trice, investeerder in agrifoodtech bij Better Food Ventures en de oprichter van The Mixing Bowl, spreekt tijdens het event over het veranderende gebied van technologische innovatie in de tuinbouw. De wereld van technologische innovatie in de tuinbouw is niet langer een wereld waar de Nederlandse tuinbouw het exclusieve recht heeft. We zien steeds meer innovaties komen van nieuwkomers op deze markt en van speerpuntontwikkelingen in andere landen. De vraag is of dat slecht is, maar ook wat dat betekent voor de Nederlandse tuinbouw vanuit een technologie-, teelt- en handelsperspectief. Rob Trice geeft een overzicht van ontwikkelingen in het wereldmarktdomein. Hij geeft ook zijn visie op hoe Nederland 'koploper' kan blijven in deze ontwikkelin

Ton Wallast van Priva spreekt over omdenken. De benadering van technologische innovatie in Tuinbouw Nederland is vaak budgetgestuurd, met "precies & langzaam" als basis. Maar vereist de enorme snelheid van technologische ontwikkeling geen benadering van "ongeveer gelijk en snel"? En moet je dat zelf doen of moet je gewoon steeds meer samenwerken met andere partijen uit andere domeinen. Ton Wallast geeft je zijn visie op hoe Nederlandse tuinbouwbedrijven hierin een transitie doormaken.

Tijdens een tafeldiscussie gaan de sprekers met verschillende gasten in gesprek over wat binnen het Nederlandse domein nodig is om Nederland in top-of-the-business te houden. Waar liggen de kansen en waar zijn de obstakels?

Programma

12:30 - Ontvangst met kleine lunch

13:30 - Inleiding door voorzitter Harrij Schmeitz, Techology Pull

13:35 - Keynote Rob Trice - investeerder in agrifoodtech bij Better Food Ventures en de oprichter van The Mixing Bowl - 'Het veranderende gebied van technologische innovatie in de tuinbouw'

14:15 - Ton Wallast - Chief Financial Officer Priva - 'Different Thinking'

14:35 - Tafeldiscussie waarbij verschillende gasten zullen aanschuiven:

  • Ton Wallast, PRIVA
  • Bas Lagerwerf, Van de Berg Hortimotive / AVAG
  • Marcel van Haren, FME
  • Willem Endhoven, Topsector HighTech
  • Toon Hermans, DemCon
  • Rogier de Graaf, Webflight

15:00 - Pauze

15:30 - 'Technologie: meer dan anders groeien'

16:15 - Discussie over welke systeeminnovatie nodig is om de Nederlandse tuinbouw geschikt te maken voor nieuwe technologie.

  • Gerben Ravensberger, Lily's of Life
  • Mike Poodt, RijkZwaan

16:45 - Netwerkborrel tot 18:00

Dit event is toegankelijk voor gasten die hiervoor een uitnodiging hebben ontvangen. Bent u geïnteresseerd maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? U kunt dan een mail met uw verzoek sturen via onderstaande button.