Leergang Smart Horticulture - World Horti Center
02.09.2021 - 25.11.2021

Leergang Smart Horticulture 

Leer hoe je (Big) data uit je eigen kas verzamelt, combineert en inzet!

Je bedrijfsvoering sturen op basis van kwantitatieve informatie wordt ook in de tuinbouw steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers aan de slag willen met data, maar dat het nog ontbreekt aan praktische en theoretische kennis. Inholland Academy organiseert samen met Berenschot een specifieke leergang Smart Horticulture van en voor tuinbouwondernemers. We kiezen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan.

De opleiding Smart Horticulture is een samenwerking tussen Inholland Academy en Berenschot. Berenschot heeft meer dan 80 jaar ervaring in het adviseren en begeleiden van (internationale) organisaties in de agrifoodsector. Meer informatie over de leergang vind je hier:

De leergang Smart Horticulture is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de opleiding ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

De Smart Horticulture opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten en een workshop van experts van adviesbureau Berenschot. Tijdens de bijeenkomsten krijg je theoretische kennis over (Big) data, datagedreven sturen en tools die je daarbij kunt gebruiken. Echter, de nadruk ligt op het daadwerkelijk aan de slag gaan met de data uit je eigen bedrijf om hier relevante informatie uit te halen. In eerste instantie zal gewerkt worden met een standaard dataset waarmee je kunt oefenen en vaardigheden kunt ontwikkelen (de voorbeeld datasets die worden gebruikt zijn geanonimiseerde datasets uit kassen).

Uiteindelijk ga je samen met experts de doelstellingen van je bedrijf koppelen aan informatiebehoefte en informatiebronnen. Je gaat analyseren waar in je bedrijf Big Data waarde kan toevoegen. Uit deze analyse kiezen we een casus die je tijdens het vervolg van de leergang zult uitwerken en oplossen. Zo leer je niet alleen een heleboel, maar werk je meteen aan het verbeteren van je bedrijfsprocessen! Je gaat tijdens de leergang werken in spreadsheets, hiervoor kunnen verschillende programma’s/tools gebruikt worden.

Het volledige programma is via onderstaande knop te bekijken:

Tijd

16:00 t/m 21:00 uur

Datums

  • 2 september 2021
  • 16 september 2021
  • 30 september 2021
  • 14 oktober 2021
  • 28 oktober 2021
  • 11 november 2021
  • 25 november 2021

Geïnteresseerd in deze leergang? Schrijf je dan hier in voor Smart Horticulture: