01.09.2020

Masterclass 'Topsectoren in Nederland'

Kansen voor Sales en Marketing

Studieclub SMC organiseert op 1 september 2020 een Masterclass over "Topsectoren in Nederland". De start is om 14.00 uur met Joep Hendricks, waarna drie andere sprekers het thema zullen verdiepen vanuit diverse invalshoeken. Deze Masterclass kenmerkt zich door diepgang, actualiteit, interactie, maatschappelijke relevantie, boeiende gastsprekers.

Nederland staat op het gebied van handel en industrie aan de wereldtop. We verdienen veel van ons geld in het buitenland, maar onze toppositie is niet vanzelfsprekend. We zullen concurrerend moeten blijven. Alleen dan is duurzame economische groei mogelijk.

Tegelijk vragen maatschappelijke vraagstukken als vergrijzing en klimaatverandering om een stevige aanpak. Die opgaven vormen de kern voor de topsectorenaanpak waarin ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan deze uitdagingen werken. Er wordt samengewerkt om de beste producten en diensten te realiseren (innovatie), talenten aan te trekken (human capital) en de sectoren internationaal goed te positioneren. Dat doen we door te investeren in de negen Topsectoren waarin we wereldwijd toonaangevend zijn:

Waar gaan we naar toe? Nederland heeft de ambitie om een plek in de top-5 van concurrerende economieën in de wereld in te nemen. Wat betekent dat voor ondernemers en onderzoekers in ons land? De Masterclass "Topsectoren in Nederland" stelt deze toekomstvraag waar we heen gaan centraal.

Programma:

13:00 -14:00 Ontvangst met koffie, thee een fruitwater en lichte snack
13:15 -14:00 Rondleiding World Horti Center (voor SMC leden en belangstellenden in groepen)
14:00 -14:15 Introductie door Joep Hendricks – directeur WHC (samen met Peter Dupain)
14:15 -15:00 José Vogelezang – Keynote speaker – Topsectorenbeleid in NL
15:00 -15:30 Pauzedrankje met fruitsappen
15:30 -16:15 Corina Kuiper – Innovation Family – "Innovation Class Topsector en ondernemerschap" (mini MBA)
16:15 -17:00 Bas Ruyssenaars – "Mislukken is een optie"
17.00 -17.30 Sluiting door voorzitter/borrel
17:30 -19:00 Diner buffet

Deelnemen aan de masterclass is interessant voor ondernemende sales- of marketing managers uit alle sectoren. De kosten voor deelname bedragen €35,-. Meer informatie en aanmelden via onderstaande button.