04.12.2019

Mini-college: Urban Farming

"Hoe gaan we 10 miljard mensen voeden in 2050?"

Inholland brengt een uniek concept naar World Horti Center. Een aantal bedrijven dat zich presenteert in het gebouw gaat mini-colleges geven aan young professionals en studenten van de hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness van Hogeschool Inholland Delft. Op donderdagochtend 4 december zal Codema dieper ingaan op de vraag: "Hoe gaan we 10 miljard mensen voeden in 2050?"

Deze vraag zorgt voor grote uitdagingen in de Agrifood-sector. Hier komt bij dat deze mensen wereldwijd steeds meer naar de stad trekken (urbanisering) en de beschikking willen hebben over gezond en vers voedsel dat lokaal is geproduceerd. ‘Hoe gaan we dit voor elkaar krijgen?’ is de grote vraag.

Jelmer Huizing (exportmanager van Codema) en Roël Chin-Kon-Sung (docent Tuinbouw bij Inholland) gaan hier graag met jou over in gesprek tijdens een mini-college in de stand van Codema. Hierbij staat het onderwerp ‘Urban Farming’ centraal. Wat zijn de (on)mogelijkheden van Urban Farming? Welke nieuwe technologieën en systemen zijn hier geschikt voor? En zou dit in landen als Singapore écht de oplossing kunnen zijn?

Het mini-college is bedoeld voor young professionals en vroege vogels, want het programma start om 08:30 uur in World Horti Center. Voor koffie, thee en een broodje wordt gezorgd! Rond 09:30 uur is mini-college afgelopen.

Ben jij een young professional of student en ben jij naar benieuwd naar de oplossing die 10 miljard monden gaat voeden in 2050? Meld je aan via onderstaande button.