23.10.2020

RoboCrops in World Horti Center

De wereldtop op het gebied van Robotica verzamelt zich tijdens RoboCrops in World Horti Center

De eerste editie van dit jaarlijks terugkerende event brengt hightechbedrijven en universiteiten samen met telers en investeerders in het Westland en Delft. Professionals en studenten zullen tot het uiterste uitgedaagd worden in het uitgebreide programma vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking, welke simultaan plaatsvinden in World Horti Center Naaldwijk en Robohouse/TU Delft.

Robotica in stroomversnelling
Het doel van RoboCrops is om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te accelereren. RoboCrops richt zich daarbij op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen én de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderlenen in te delen zijn tijdens RoboCrops. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

Telers, tech-bedrijven en studenten
Voor internationale telers is er een programma in World Horti Center, waarbij ze een uitgebreide en diepgaande presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica (voor glastuinbouw) krijgen. Tech-bedrijven en universiteiten kunnen  laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Ook zullen studenten in Robohouse in Delft actief zijn tijdens een grote hackaton georganiseerd door TU Delft en de WUR. Tijdens die hackaton zullen zij hun expertise loslaten op diverse challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Tot slot pitchen zij hun hacks voor een vakjury. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

Initiatief
RoboCrops is een initiatief van InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft en Robohouse Delft.