24.09.2018

Topsprekersavond

"Stilstand is achteruitgang, dus investeren en ondernemen we erop los"

Stilstand is achteruitgang vinden de Tuinbouw Jongeren. Daarom zijn zij achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen van de vierde editie van dé Tuinbouw Jongeren Topsprekersavond. Op maandag 24 september vindt dit jaarlijkse evenement plaats. "Tijdens deze vierde editie willen we jullie weer op scherp zetten wat er zich allemaal afspeelt binnen én buiten onze sector. Want één ding is zeker: we investeren en ondernemen erop los met z’n allen.", aldus woordvoerder van Tuinbouw Jongeren Westland. 

In tuinbouwland is er de afgelopen jaren weer wat geld verdiend en dat betekent dat nieuwe bedrijven in een sneltreinvaart oprukken én zien bestaande bedrijven het als een kans om te investeren én innoveren. Daarom kiest Tuinbouw Jongeren Westland er dit jaar voor om ons te richten op het thema: Ondernemerschap & Investeren. Wat gebeurt er allemaal op macro-economisch niveau? Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de Brexit voor onze sector? Maar daarnaast rest ons ook de vraag: hoe kunnen we met z’n allen duurzamer, efficiënter of effectiever ondernemen in onze sector?

Sprekers
Inmiddels zijn is World Horti Center meer dan een half jaar officieel geopend. Wat komt er allemaal kijken bij één jaar World Horti Center en Demokwekerij Westland? Erwin Cardol, directeur van Demokwekerij Westland, vertelt over hoe zijn verwachtingen én doelen van World Horti Center zijn gerealiseerd in het afgelopen jaar én waarvan hij heeft geleerd.

Tweede spreker van de Topsprekersavond is Corné van Zeijl, analist en beleggingsstrateeg onder andere bekend van BNR en RTL Z én columnist van het Financieel Dagblad. Hij vertelt over de macro-economische ontwikkelingen zoals de gevolgen van de Brexit voor Nederland en onze sector.

Tenslotte zullen drie scale-ups, die actief zijn in de tuinbouwsector, vertellen over hun succesverhaal. Wat is het geheim van hun ondernemerschap en welke stappen hebben zij genomen bij het opstarten/uitbouwen van een nieuw bedrijf.

Om de verhalen van de sprekers in goede banen te leiden, zal deze avond wederom worden geleid door Rob Veenman. Rob is een van de bekende gezichten van de WOS, en zal als avondvoorzitter de sprekers ondervragen en discussies met de leden begeleiden.

Programma

19.00 uur Inloop
19.20 uur Introductie voorzitter Lambert Zwinkels & welkomstwoord Erwin Cardol (directeur Demokwekerij Westland)
19.30 uur Presentatie door Corné van Zeijl
20.30 uur Paneldiscussie met drie scale-ups
21.30 uur Borrel

Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande button, ook als je geen lid bent van Tuinbouw Jongeren Westland.