Inholland opleidingsaanbod - World Horti Center

Inholland opleiding Tuinbouw & Agribusiness 

Opleidingsvarianten

De Inholland opleiding Tuinbouw & Agribusiness kent drie varianten: 

  • Associate degree Tuinbouwmanagement (2 jaar)

De Ad Tuinbouwmanagement is samen met Lentiz Onderwijsgroep ontwikkeld en wordt deels in World Horti Center aangeboden. Het is een tweejarige voltijdopleiding, met een Associate Degree diploma als eindresultaat. Het Ad-diploma zit tussen mbo-niveau-4 en hbo-diploma in en is dus uitermate geschikt voor mbo-studenten die vier jaar doorstuderen te lang vinden, maar twee jaar nog wel zien zitten.

  • Tuinbouw & Agribusiness (4 jaar voltijd hbo)

De vierjarige voltijd hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness heeft twee afstudeerrichtingen; Management & Greenports en Teelttechniek & Veredeling. Studenten krijgen van beide richtingen genoeg inhoud mee in de eerste jaren en tijdens stages, onderzoeksprojecten en een afstudeeropdracht, wordt nauw samengewerkt met het tuinbouwbedrijfsleven.

  • Tuinbouw & Agribusiness (flexibele deeltijd hbo)

Het onderwijsconcept van de flexibele deeltijd hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de tuinbouwsector, die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Werkervaring wordt als het ware ingezet voor studiepunten, dus ervaren medewerkers kunnen de opleiding in minder dan vier jaar doorlopen, met een volwaardig hbo-diploma als eindresultaat. Iedere student krijgt een eigen, persoonlijke leercoach. Schriftelijke tentamens zijn ingewisseld voor competentie gerichte interviews, waarin de student door experts wordt ondervraagd over het betreffende onderwerp. Veel maatwerk, geen traditionele onderwijsvormen en on-the-job studie zijn enkele kenmerken van deze opleiding.

Hogeschool Inholland Delft heeft ook samenwerkingen met Chinese agrarische universiteiten (Sjanghai Normal University en Hebei Agricultural University), waarmee edit programma is opgezet. Chinese studenten volgen de eerste twee jaar lessen in China en de laatste twee bij Inholland.

Inholland Academy biedt ook praktijkgerichte post-hbo opleidingen aan op het gebied van Agri, Food en Life Sciences en Robotica. Bovendien biedt de hogeschool in Delft ook de opleiding Luchtvaarttechnologie aan, waardoor innovaties als HiPerGreen (Drones in de Kas) mogelijk zijn.

Samenwerken

Hogeschool Inholland Delft komt graag in contact met bedrijven in de sector om het over scholing van medewerkers te hebben, over onderzoeksprojecten die door studenten uitgevoerd kunnen worden en over manieren om meer jongeren te interesseren voor de sector. Neem contact op met Martijn Haas via mail.

Meer weten?

Bezoek de website van hogeschool Inholland