Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentaties van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten beiden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.
Het succes van Koppert Cress is volledig afhankelijk van de erkenning en acceptatie door de professionele gebruiker. Smaak is daarin voorwaarde. Maar er is meer dan smaak. Als familiebedrijf ben je bezig op de lange termijn. Het lukt Rob Baan om over de horizon heen te kijken. Hij besefte al vroeg dat gezonde voeding een steeds belangrijkere rol gaat spelen en waar we ons steeds meer mee bezig zullen houden. Het bedrijf heeft als visie gekozen voor “Goede voeding is cruciaal voor een gezond bestaan”.
Duurzaamheid in de meest brede zin is absoluut voorwaarde binnen dit familiebedrijf. Kopper Cress is ingericht om zo energievriendelijk te opereren. Er is gekozen voor LED verlichting, energiemanagement door ondergrondse warmteopslag, zonnecollectoren en geothermie.