Pellikaan - World Horti Center

Pellikaan Gewasklemsystemen

Pellikaan Gewasklemsystemen:

Focus op een toekomstbestendige tuinbouw
De eigenaar van Pellikaan Gewasklemsystemen, Cor Pellikaan, is al 35 jaar actief in de tuinbouwsector. Hij richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten, die bijdragen aan een efficiënte en duurzame tuinbouw. Ook ondersteunt Pellikaan Gewasklemsystemen telers bij het op een juiste manier inrichten en het verder optimaliseren van de arbeidsprocessen op hun bedrijf.

Naast het Qlipr-systeem, dat inmiddels een stevige marktpositie heeft verworven, ontwikkelde Pellikaan diverse andere innovaties. Denk aan het mechanisch bestuiven van de tomatenteelt, Qutefruit-vruchtvormen, speciale teeltconcepten/-planningen, planningsprocessen en een mechanisch oogst- en bladsnijmachine.

Qlipr: duurzaam en efficiënt
Het Qlipr (hogedraad)-systeem bestaat uit een gewashaak van 120 centimeter en twee roestvrijstalen klemmen. Deze zijn voorzien van een inzetstukje, dat speciaal is ontwikkeld voor de tuinbouw.

Het Qlipr-systeem kan ieder jaar opnieuw worden ingezet,  is eenvoudig in gebruik en bespaart arbeids- en afvoerkosten. Met het Qlipr-systeem behoort het gebruik van plastic, clips en touw namelijk tot het verleden. Hierdoor kan het plantmateriaal meteen na de teelt worden gecomposteerd.

Het feit dat wereldwijd miljoenen Qlipr-systemen zijn geïnstalleerd in de komkommer- en tomatenteelt bewijst hoe groot de meerwaarde is. Ook worden positieve resultaten behaald in andere gewassen, zoals paprika, aubergine en zacht fruit (bramen & frambozen).

Contactgegevens

Postadres:
Postbus 103
5420 AC Gemert 

Bezoekadres:
De Grootstraat 7
5424 TJ Elsendorp
+31 (0)492 33 03 77

Meer weten?

Bezoek de website van Pellikaan