Plantise

Plantise is opgericht in 2018 als fusie onderneming tussen de voormalig zeer bekende kwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group.

Feiten en cijfers  

Plantise staat in de top 3 van de ongeveer 20 opkweekbedrijven in Nederland* met circa 55 hectare kasoppervlakte verspreid over 7 locaties. Met een omzet van circa € 75 miljoen* heeft Plantise ongeveer 15% van de opkweekmarkt* in handen en is men marktleider op het gebied van de biologische opkweek. Totaal genomen zijn er in Nederland zo’n 200 medewerkers in vaste dienst en in drukke periodes komen daar rond de 400 flexibele krachten bij.

Verder zijn wij internationaal betrokken bij 90 hectare opkweekruimte verspreid over zo’n 25 bedrijven. 

De buitenlandse omzet komt bijvoorbeeld uit landen als Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Tunesië, Mexico en Zuid Afrika. Projecten in o.a. India, Australië en China zijn in ontwikkeling.

Wat doen wij

Wij kopen groentezaden in en laten deze ontkiemen in onze kassen. Een flink deel van onze producten wordt geënt. Dit gebeurt o.a. bij tomaten, komkommers, paprika’s en aubergines. Na een aantal weken speciale verzorging en professionele aandacht, worden deze jonge planten geleverd aan groentekwekers in binnen- en buitenland. 

Daarnaast telen we planten zoals knolselderij, kool, sla en diverse kruiden. Ook leveren we vele soorten sierteeltproducten zoals rozen, gerbera’s, orchideeën, pelargonium, Poinsettia en Campanula.

 

Contact:

Plantise

Grow Group bv

Van der Lugt bv

Leo Ammerlaan

Meer informatie over Plantise?

bezoek de website