Valto - World Horti Center

Valto

Valto is een innovatief Nederlands familiebedrijf dat is gespecialiseerd in natuurlijke gewasbescherming. Valto is een internationaal bruggenbouwer tussen telers aan de ene kant en wetenschappers aan de andere kant. Hierdoor ontwikkelen zij producten die werken, waarmee ze goed bekend staan bij hun afnemers. Die werking blijkt ook uit uitgebreide, onafhankelijke tests en analyses, die tijdens het proces uitgevoerd worden.

Valto beschermt planten door het inzetten van natuurlijke middelen en werkt nauw samen met wetenschappers, onderzoekers en laboratoria en een scala aan bedrijven, telers en corporaties. Samen maken ze kennis over gewasbescherming zo breed en toegankelijk mogelijk, in de stellige overtuiging dat samenwerking en kennis delen dé sleutelwoorden zijn die leiden tot succes.

Valto’s bekendste product is V10, dat wordt ingezet in de strijd tegen het Pepinomozaïekvirus (PepMV). V10 werkt op basis van crossprotectie. Door jonge planten te vaccineren met niet-agressieve stammen van PepMV, zijn deze beschermd tegen de symptomen van de wél agressieve varianten. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de doorontwikkeling van dit unieke middel en aan tal van andere innovatieve, biologische producten.

Contactgegevens

Leehove 81

2678 MB  De Lier

Telefoon: 0174 51 45 19

Meer weten?

Bezoek de website van Valto