'Iedere dag is anders bij Ter Laak' - World Horti Center
30.11.2018

‘’Echt iedere dag is anders bij Ter Laak’’

Let’s Work ging deze keer langs bij Shirley Barendse, marketing- en communicatiespecialist bij Ter Laak Orchids. We vroegen naar haar top 5 leukste werkzaamheden én hoe ze van een opleiding in de stad naar een baan in deze sector is gerold…

Shirley (26 jaar) heeft communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. In 2013 mocht ze het felbegeerde papiertje in ontvangst nemen. Daarmee begon meteen de volgende uitdaging: op zoek naar een nieuwe job! “Na mijn afstuderen startte ik met een commercieel administratieve functie bij een bloemenleveranciers in Aalsmeer, totdat ik iets zou vinden waar ik voor had gestudeerd. Zo rolde ik langzaam in de sector. Toen ik de vacature marketing- en communicatiespecialist bij Ter Laak voorbij zag komen, wist ik het meteen: bij dit bedrijf wil ik werken!”

Nieuwe job!

En dat gevoel werd bevestigd. “Inmiddels werk ik alweer drie jaar met veel plezier bij Ter Laak. Het bedrijf is innovatief, ambitieus én we doen het echt als team. Er zijn steeds weer nieuwe projecten; dat maakt het werk zo leuk! Ik houd me vooral bezig met corporate communicatie en denk ook steeds meer mee in strategie. Maar ook verkoopondersteuning, interne communicatie en evenementenorganisatie horen erbij. Eén van de projecten waar we nu mee bezig zijn is de nieuwbouw. Naast onze kwekerij wordt komend jaar een inspiratiecentrum geopend, waar we onze klanten willen informeren en inspireren. We nemen hen mee in een reis door Ter Laak.”

TOP 5!

Over haar top 5 leukste werkzaamheden hoeft ze niet lang na te denken:

1. Het inspiratiecentrum staat natuurlijk op 1. “Ik denk vooral mee in het verhaal wat we daar willen overbrengen en hoe we dit gaan invullen. Het wordt heel gaaf!”

 

 

2/3. Op de 2e en 3e plaats staan respectievelijk conceptontwikkeling en evenementenorganisatie. “Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een klantendag, het regelen van een goede beursstand en straks de opening van de nieuwbouw. Een leuke uitdaging!”

4/5. Het rijtje sluit ze af met het schrijven van teksten en het meedenken in positionering en strategie. “Het is de taak van onze afdeling om één herkenbaar merk neer te zetten. Persoonlijk vind ik dat misschien wel het allerleukste aan deze baan!”

Werken in de sector

Toen we Shirley vroegen hoe ze van een opleiding in Rotterdam bij een baan in Westland terechtkwam, glimlachte ze. “De sector is niet helemaal nieuw voor mij. Ik ben opgegroeid in Westland, mijn ouders werk(t)en in de tuinbouw en vroeger had ik een bijbaantje in de freesia’s. Het was van tevoren niet per se mijn droom om in deze sector te werken, maar eenmaal binnen zag ik dat er zoveel mogelijk is! Niet alleen op marketinggebied, maar ook in HR, ICT, techniek, verkoop…
We werken met een gevarieerd, ambitieus, jong en gezellig team. Ik ben hier helemaal in m’n element.”

En hoe ziet de toekomst eruit? “Dat vind ik lastig te zeggen. Ik wil groeien in wat ik doe en haal graag positieve energie uit m’n werk. Het is net wat er op mijn pad komt! Of dat altijd binnen de sector is? De tijd zal het leren. Als ik het maar naar mijn zin heb en er voldoende uitdaging is.

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!