Altijd je oren en ogen openhouden - World Horti Center
07.12.2020

"Altijd je oren en ogen openhouden"

Sanne Brienen, Event Manager van World Horti Center, met haar blik op events en de huidige ontwikkelingen 

Sanne Brienen (46 jaar), is twee jaar werkzaam als Event Manager bij World Horti Center. Sanne deelt haar ervaringen, ontwikkelingen en verwachtingen van events nu de wereld verandert door het coronavirus. “Er zijn meer bouwstenen nodig voor het realiseren van een geslaagd event."

Samen met Tessa Minnaard verzorgt Sanne Brienen de events binnen World Horti Center. Het samen kunnen sparren vindt Sanne heerlijk. Samen sta je tenslotte sterker volgens de Event Manager. “Deze branche is nooit saai. Als Event Manager probeer je altijd en overal je oren en ogen open te houden om verbindingen te maken. Aan de hand hiervan faciliteer je en breng je bedrijven of partijen samen. Sommige bedrijven of partijen zijn met hetzelfde onderwerp bezig en kunnen elkaar versterken.”

Omslag

“Door de maatregelingen voor het beperken van het coronavirus, vond er een omslag plaats van fysieke/on-side events naar online/hybride/livestream events”, vertelt Sanne. “Dit zie ik als iets positiefs, want hierdoor kwamen de technische ontwikkelingen in een stroomversnelling en zorgde het ervoor dat ik mezelf ontwikkelde tot een technisch Event Manager en hygiëne manager naast een fysiek Event Manager en konden we alsnog veel mensen bereiken. Er zijn meer bouwstenen nodig voor het realiseren van een geslaagd event. Een extra uitdaging dus!”

Positief

… hierdoor kwamen technische ontwikkelingen in een stroomversnelling …

 “Binnen World Horti Center zijn we vanaf het begin af aan creatief geweest en denken we in mogelijkheden. Dit zorgde ervoor dat wij snel schakelden naar het online aanbieden van onze diensten om onze doelgroepen te blijven bedienen.”

Dat deze omschakeling in een stroomversnelling kwam, bekijkt World Horti Center als iets positiefs. Online tours en events zijn sowieso relevant voor World Horti Center, omdat het innovatiecentrum internationaal opereert. “Vanaf de zomer hebben we al meer dan 30 op maat gemaakte webinars en tours mogen organiseren. Bijvoorbeeld voor een voltallige Hongaarse en Iraanse delegatie.

“… clubhuisgevoel van dit pand als meer mensen in huis zijn”

 “Vanwege de maatregelingen worden de  bezoekers van de fysieke events vooraf geregistreerd en door Tessa en mij ontvangen. We hebben hierdoor meer direct contact met bezoekers en onze participanten. Erg leuk en relevant!” 

Functioneel

Echter zijn de fysieke events onmisbaar binnen World Horti Center. Bij veel events staan naast kennisoverdracht ook het netwerkelement hoog in het vaandel. Het fysiek netwerken is een gemis bij online events, maar is uiteindelijk toch waar dit clubhuis voor bedoeld blijft. “Tessa en ik missen de fysieke dynamiek die bij World Horti Center hoort, het positieve clubhuisgevoel van dit pand als meer mensen in huis zijn. In de toekomst gaat er een combinatie volgen van online én fysiek”, denkt Sanne.

Last minute

De Event Manager relativeert: “Wat ik heb gemerkt, is dat er meer last minute wordt besloten. In het verleden was er sprake van grote events die veel tijd en voorbereiding vergden van weken tot zelfs maanden. Nu wachten mensen logischerwijs veel langer met het besluit van het wel of niet door laten gaan van een event.”

Sanne is benieuwd hoe deze ontwikkeling zich voortzet en hoopt dat de zekerheid van het vooruitplannen terugkomt. Volgens haar betekent dit meer rust en een betere voorbereiding voor iedereen.

Unique Selling Point

Het unique selling point van World Horti Center is dat we met onze online faciliteiten 260 personen fysiek kunnen ontvangen in het Rabotorium én 5000 deelnemers online. Tevens heb je interactie met beiden. Vanwege het handhaven van 1,5 meter afstand, kunnen we momenteel 52 mensen fysiek een plek aanbieden in het Rabotorium.

"... is matchmaking met belangrijke spelers ..."

Clubhuis

Op het gebied van de tuinbouwsector moet je met events bij World Horti Center zijn volgens Sanne, omdat dit innovatiecentrum alles onder één dak heeft. “Tevens beschikt het innovatiecentrum over de techniek en kennis, en is matchmaking met alle belangrijke spelers van de tuinbouwsector makkelijk te faciliteren." Het is dus zeer de moeite waard om hier je event te laten organiseren. Volgens Sanne Brienen beschikt het team van World Horti Center ook over een relevant netwerk en kunnen zij dus goed meedenken met mensen in hun behoefte naar de juiste relaties.