Bedrijfsleven onder de indruk van universiteitsstudenten na 30-uurs hackathon in World Horti Center - World Horti Center
18.12.2017

Bedrijfsleven onder de indruk van uitkomsten 30-uurs hackathon

Dag en nacht gingen de studenten aan de slag met vraagstellingen van bedrijven.

Bedrijven:

De tien deelnemende bedrijven zijn zeer onder de indruk van de resultaten van de eerste hackathon in het Westland. Veertig studenten van Erasmus Universiteit werkten de afgelopen 30 uur aan tien opdrachten van Westlandse (tuinbouw)bedrijven in World Horti Center. “In korte tijd zijn de studenten tot gedegen analyse en oplossingen van de business cases gekomen. Deze hackathon, als nieuwe combinatie van onderwijs met bedrijfsleven, is zeker niet de laatste,” aldus Coen Hubers namens Greenport Hub, die samen met Westland Marketing de hackathon organiseerde en het bedrijfsleven en studenten aan elkaar koppelden.

Dag en nacht gingen de studenten aan de slag met vraagstellingen van bedrijven, om kennis en inzicht op te doen over nieuwe markten, duurzaamheidsdoelstellingen en de distributieketen. Daarnaast kregen ze inspirerende presentaties van Fred van Heyningen namens Nature’s Pride, Jeen Nijboer van Rabobank Nederland, Hans van den Ende van Hillenraad en Rob Baan van Koppert Cress. Ook bezochten de studenten Royal FloraHolland.

Certhon liet de studenten een marktonderzoek doen naar nieuwe markten. “Ik ben onder de indruk van wat de studenten hebben gepresenteerd. We kregen een nieuwe visie aangereikt om ons te richten op de beautyindustrie met rozenolie als product, dat was nog niet bij ons opgekomen,” aldus Damion Schwarzkachel van het bedrijf.

“Confronterend, maar enorm inspirerend. Ze hebben goed naar ons geluisterd. We hebben ze ook meegenomen naar ons familiebedrijf en in korte tijd hebben ze die kennis vertaald naar een meerjarenplan. Ik ben echt onder de indruk. Dit is de

 

 

 

Studenten:

De hackathon werd georganiseerd als onderdeel van het Honours programma van de RSM (Rotterdam School of Management), Erasmus Universiteit. Het vormde de aftrap van een langdurige samenwerking tussen World Horti Center en de universiteiten Leiden-Delft-Erasmus.

Studenten Willemien Houtsma en Ferdy Wilbrink, beide tweedejaars student Bedrijfskunde reageren: “We hadden geen idee dat de tuinbouw zo’n innovatieve wereld is. Deze hackathon heeft echt mijn ogen geopend. Dit is echt vernieuwend en ook supervet! Ik hoop dat we dit vaker gaan doen en van deze sector willen we zeker meer weten”.

In 2018 zullen nieuwe hackatons met biologiestudenten van Universiteit Leiden en techniekstudenten van TU Delft volgen. 

Over Greenport Hub:

Greenport Hub is onderdeel van het universitaire samenwerkingsverband Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability. De positionering van de hub in World Horti Center maakt het voor studenten mogelijk om onderzoek te doen of te studeren in het hart van de tuinbouwsector. Samen met participanten van World Horti Center wordt in de leerlijn vorm en inhoud gegeven aan oplossingen voor complexe vraagstukken.

De interdisciplinaire Greenport Hub is begin dit jaar tot stand gekomen om een brugfunctie te vervullen tussen de tuinbouwsector en de universiteiten Leiden, TU Delft en Erasmus. Greenport Hub richt zich middels een onderzoeks- en onderwijsprogramma op vier thema’s: Tuinbouw 4.0, Circulaire Economie, Gezondheid en Welbevinden en Sustainable Urban Delta’s.