Belangstelling voor samenwerking onderwijs en bedrijfsleven - World Horti Center
31.10.2017

Belangstelling voor samenwerking onderwijs en bedrijfsleven 

Interesse FME voor mbo-opleiding Mechatronica

Niet alleen (internationale) bedrijven, onderzoek, onderwijs en overheid hebben belangstelling voor de relatie tussen onderwijs en het bedrijfsleven binnen World Horti Center, ook FME toonde onlangs interesse. FME is de belangbehartiger van ondernemers in de technologische industrie. Op de website, is te lezen dat FME ‘de technologische industrie en de samenleving mobiliseert en verbindt voor elke vraag of uitdaging waarop technologie het antwoord is’. De directie van FME liet zich door MBO Westland informeren over de regionale samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. 

Tijdens de rondleiding, begeleid door een docent van ROC Mondriaan, was er grote interesse voor de daadwerkelijke integratie van het bedrijfsleven met het onderwijs. 

Het bezoek mocht kort een mbo-les volgen bij de opleiding Mechatronica, die ook binnen World Horti Center wordt verzorgd vanuit het opleidingen portfolio van MBO Westland. Met faciliteiten, aangeboden door bedrijven, voeren studenten in een high tech lokaal, naast hun theorielessen, opdrachten van bedrijven uit. Hiermee wordt er gebruik gemaakt van de meest moderne apparatuur, zodat de mbo-studenten goed voorbereid zijn op de toekomstige baan.

Onder het motto ‘de leerling van de toekomst zijn we allemaal’ wordt ingezet op iedereen die geïnteresseerd is om in de techniek te werken. Om de steeds groeiende kennisvraag te kunnen bedienen is het nodig om het onderwijs en de praktijk in elkaar over te laten gaan. World Horti Center is daar een prachtig voorbeeld van.