Bloem en Design studenten winnen ontwerpwedstrijd Floragebied - World Horti Center
28.05.2021

Bloem & Design studenten winnen ontwerpwedstrijd

15 Studenten van MBO Westland leverden creatieve ideeën aan voor het toekomstige Floragebied

Twee studenten Bloem & Design van Lentiz | MBO Westland, Jamilla Gouiaa en Chayenne van Eijk, zijn winnaar geworden van de ontwerpwedstrijd Floragebied. Gemeente Westland had deze wedstrijd uitgeschreven om jongeren te stimuleren mee te denken over de toekomst van het gebied waar zij nu onderwijs volgen.

Vijftien jongeren van MBO Westland hebben een ontwerp ingediend voor het toekomstige Floragebied. Daar zaten verrassende en creatieve ideeën tussen: een markthal, een Japanse tuin, een evenementenhal annex stadion. Wat opviel was dat duurzaamheid centraal stond in vrijwel alle ideeën.

Winnaars

Jamilla Gouiaa en Chayenne van Eijk werden door de jury geprezen om de beste uitwerking van hun ideeën. Zij ontvingen een cheque van wethouder Abee. De wethouder was onder de indruk van de inzendingen van de leerlingen. “Het zijn zware tijden voor iedereen, maar zeker ook voor jongeren die de afgelopen maanden grotendeels online onderwijs hebben moeten volgen. Dat vraagt om veel zelfdiscipline. Ik vind het mooi dat zij de moeite hebben genomen om na te denken over de toekomst van het Floragebied. Duurzaamheid slaat de klok en terecht. Jamilla en Chayenne hebben dat op een mooie manier uitgewerkt in alle aspecten van hun idee.”

Participatietraject

In februari van dit jaar is Gemeente Westland gestart met een participatietraject Verkenning Floragebied. De veiling wordt dankzij nieuwe technologie groter in omzet, maar compacter in omvang. Daarmee komt er ruimte vrij op en rond het huidige veilingterrein. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen in het Floragebied. Bewoners, ondernemers en betrokkenen in Westland zijn uitgenodigd om ideeën aan te reiken over de toekomst van het Floragebied. Ongeveer 500 Westlanders hebben dit gedaan in de afgelopen maanden.