Bloem & Design valt in de prijzen - World Horti Center
17.10.2018

Bloem & Design valt opnieuw in de prijzen

De opleiding Bloem & Design van MBO Westland in World Horti Center heeft regelmatig studenten die prijzen in de wacht slepen. 

Tijdens het najaar event 'Out of the Box' was Amber Vogel een van de winnaars ‘aanstormend talent’ in de Pyramide Floral Shopping Center: “Ik heb in de strijd om de ‘Pyramide Cup geëxperimenteerd met plantmaterialen in een robuuste stijl.” Naomi Heijsteeg gebruikte houtmaterialen op een innovatieve manier, en ook dat pakte goed uit als winnaar van de avond.

Karin Pasman is een van de docenten bij de opleiding Bloem & Design. Als voormalig Nederlands kampioen bloemsierkunst en winnaar van de Hazelaar trofee, is ze berucht in het werkveld. Met de hoogst haalbare titel ‘erkend bloemsierkunstenaar’ op zak vertelt Karin: “Onze studenten willen veel leren en ons team stimuleert hen om hun horizon te verbreden. 

Kort geleden werd de VT-Wonen beurs bezocht voor het vak ‘trends’. De opdracht was om naar innovatieve concepten en stands te zoeken waardoor ze zich vanuit een focus ontwikkelen.”

Ook de ‘Groeneveld bokaal’ dat in het teken staat van de Bloemsierkunst, werd afgelopen september en het jaar ervoor in de wacht gesleept door student Tiffany van Lenten. Eerder haalde ze ook brons binnen tijdens Skills Heroes. Dit landelijke evenement is weer in volle voorbereiding. De werkstukken van de Bloem & Design studenten zijn te bezichtigen op de open dag van MBO Westland op zaterdag 17 november.