Brexit webinars voor internationale sierteelt sector - World Horti Center
20.11.2020

Brexit webinars voor internationale sierteeltsector

Voorbereiden op Brexit: bent u klaar voor de veranderingen?

Samen met The International Association of Horticultural Producers (AIPH) en FloraCulture International (FCI) organiseren we een tweetal internationale webinars op woensdag 2 december en vrijdag 4 december om de supply chain in de sierteeltsector op de hoogte te brengen van de veranderingen die per 1 januari 2021 van kracht zullen zijn.

Internationale experts delen op 2 en 4 december hun onderzoek, kennis en inzichten over wat de toekomst brengt en hoe de sector zich moet voorbereiden, ongeacht of er een Brexit deal komt of niet.

“De webinars vinden op een kritisch moment plaats, nog maar een maand te gaan voordat de handel tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk drastisch zal wijzigen. Er zijn nog vele vragen onbeantwoord en er zijn zorgen over hoe het straks zal werken, maar ook hoe we op lange termijn de markt in het Verenigd Koninkrijk kunnen beleveren. Deze webinars zijn een unieke gelegenheid om het laatste nieuws over Brexit te horen”, zegt Tim Briercliff, secretaris van AIPH.

2 december: planten, bomen en bollen

De eerste webinar op woensdag 2 december vanaf 15:00 uur is gericht op teelt, export en import van planten, bomen en bollen. Sprekers zijn: Sally Cullimore van Horticultural Trades Association (HTA) uit Verenigd Koninkrijk, Eline van den Berg van Royal FloraHolland, Stefan Koopman van Rabobank, Bruce Harnett van Kernock Park Plants uit Cornwall-VK en Henk Westerhof van Anthos.

4 december: snijbloemen

De tweede webinar op vrijdag 4 december vanaf 15.00 uur is gericht op teelt, export en import van snijbloemen. Sprekers zijn: Nigel Jenney van Fresh Produce Consortium, Ian Michell van Flamingo Group UK, Eline van den Berg van Royal FloraHolland, Stefan Koopman van Rabobank en Augusto Solano van Asocolflores uit Colombia.

Deelname aan de Engelstalige online webinars is gratis. Meer lezen over de webinars en aanmelden kan via onderstaande buttons.