Bruggen bouwen tussen culturen - World Horti Center
25.06.2020

Bruggen bouwen tussen culturen...

Op die manier leert de mens op een andere manier naar zichzelf te kijken, waardoor we in staat zijn echte verandering op gang te brengen. Jitske Kramer vertelt daarover tijdens EAT THIS! 

Na een korte onderbreking is World Horti Center, in samenwerking met NethWork, woensdag van start gegaan met de tweede reeks van vijf webinars Eat THIS!. En hoe! Antropoloog Jitske Kramer nam de deelnemers mee in een reis rond de wereld, op zoek naar wat mensen verbindt. Een centraal vraagstuk daarbij is: maken mensen een cultuur of maken culturen een mens? Centraal in haar visie staat de stam (tribe). Iedere stam heeft een eigen cultuur. Deze kennis over tribes en culturen is essentieel; juist binnen het (internationale) bedrijfsleven. Doelen en resultaten kunnen alleen behaald worden als er bruggen gebouwd worden tussen culturen; het leert de mens vanuit een ander perspectief naar zichzelf te kijken.

Twee ogenschijnlijk tegengestelde krachten zijn hierbij bepalend: power (prestaties, resultaten) en love (relatie, verbinding, vertrouwen). De uitdaging ligt, ook voor bedrijven, in het vinden van de juiste balans daarbij. Om nieuwe werelden en culturen buiten de tuinbouwsector te kunnen bereiken, benadrukt Jitske het belang van taal: ‘Geef me een verhaal in de taal die ik begrijp en ik wil er deel van uitmaken’. Een sterke cultuur kenmerkt zich door het vermogen anderen te verwelkomen en open te staan voor verschillen. Verbindingen tussen mensen worden niet gelegd in spreadsheets, maar rond het kampvuur. Het webinar met Jitske Kramer sloot hiermee heel goed aan bij de recente ontwikkelingen in de samenleving en geeft de sector voldoende stof tot nadenken.

Informatie over EAT THIS!, aanmelden voor vervolgsessies en opnames terug luisteren van eerdere sessies klik op onderstaande button.