Certis Innovation Center - World Horti Center
13.06.2018

Certis Innovation Center in World Horti Center

Een strategische rol voor biorationals in gewasbeschermingsmarkt

Certis werkt vanuit Certis Innovation Center dat gevestigd is in World Horti Center aan praktijkgerichte onderzoeken voor de glastuinbouw en ontwikkeling van biorationals voor de land- en tuinbouw, voor zowel bedekte als onbedekte teelt.

Certis Europe ontwikkelt en vermarkt gewasbeschermingsoplossingen voor de land- en tuinbouw in Europa. In een gewasbeschermingsmarkt die volop in beweging is, ziet Certis een strategische rol voor biorationals. Om deze producten succesvol te ontwikkelen en te implementeren is kennis essentieel.

Het Certis Innovation Center speelt een belangrijke rol om kennis te vergroten en beschikbaar te maken voor de markt. Certis maakt gebruik van drie onderzoeksafdelingen in de onderzoeksfaciliteit van World Horti Center. Het Certis Innovation Center biedt de mogelijkheid om flexibel en klantgericht aan oplossingen te werken. 

Naast deze onderzoekslocatie beschikt Certis Europe reeds over onderzoekscentra in Duitsland (CVS - Christinenthal) en Frankrijk (JAS - Nîmes).

In Nederland heeft Certis met 12 producten het grootste pakket van biorationals. Dit betekent ongeveer 12% van haar portfolio in het afgelopen jaar. Het Certis Innovation Center is dan ook een belangrijke stap in de ambitieuze Certis doelstelling van 25% biorationals in haar portfolio binnen 5 jaar.