Coöperatie DOOR richt zich op jonge talenten - World Horti Center
30.10.2018

Coöperatie DOOR richt zich op jonge talenten

Coöperatie DOOR is participant in World Horti Center en we vroegen Corien Zuijdwegt naar de ervaringen tot nu toe. Wat is de droom van Coöperatie DOOR?

De corebusiness van Coöperatie DOOR 

DOOR is een professionele coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. Met 5 merken, 48 leden en circa 550 hectare glas vormen we het House of Leading Brands en hebben we invloed in de markt. De focus van DOOR ligt op verkoop, marketing en innovatie. Via exporteurs en service providers vinden onze producten hun weg naar de Retail en foodservice in heel Europa en daarbuiten.

De rol van DOOR is haar telers optimaal te laten ondernemen. Onze bedrijven moeten ’the best in class’ zijn en blijven. Naast verkoop en marketing, zorgen specialisten binnen DOOR voor kennisontwikkeling en ondersteuning op het gebied van kwaliteit, duurzame oplossingen, financiën, business development en bijvoorbeeld ICT. 

Samenwerken en kennis delen zit onze telers in het bloed. Ieder merk heeft zijn eigen identiteit, maar functioneren op hun best onder één paraplu.

Waarom participeert DOOR in World Horti Center?

Als House of leading brands doen wij graag mee aan een wereldwijd kennis- en innovatiecentrum als World Horti Center. Samenwerking zit in onze genen en we zoeken in World Horti Center de verbinding met andere vooruitstrevende bedrijven. Om wereldspeler te blijven kun je het niet alleen. Hier ontmoeten we partners op tal van gebieden zoals duurzame teelt, data- en andere technologische ontwikkelingen en productinnovaties. En wij denken in World Horti Center allerlei jonge talenten te ontmoeten en te inspireren; van techneut tot groene vingers; van energiespecialist tot trademarketeer.

Conceptontwikkeling van de stand van Coöperatie DOOR

Voor onze stand in World Horti Center hebben we specifiek gekozen om ons te richten op de ‘jongeren’. DOOR en daaraan gelieerde bedrijven groeien hard. Om al deze organisaties verder te kunnen ontwikkelen en te laten groeien hebben we instroom nodig van goed opgeleide medewerkers, die passen binnen onze organisatie. Wij willen in contact komen met jongeren, die bij een van onze bedrijven zouden willen werken en we willen jongeren laten zien wat werken in de tuinbouw inhoudt.

Samen met onze partners hebben wij hiervoor een concept bedacht. In onze stand kunnen bezoekers door middel van een laagdrempelig vraag- en antwoordspel ontdekken welke competentie het beste bij hun past. Ben je een Aanvoerder, Ontdekker, Ondernemer, Specialist of Verbinder? Bij iedere competentie vind je een interview met iemand die daarmee zijn of haar brood verdient. Op deze manier ontdekken bezoekers wat voor functies bij de competenties horen en wat de doorgroeimogelijkheden zijn binnen DOOR.