De beste teeltresultaten bereiken - World Horti Center
04.03.2020

De beste teeltresultaten bereiken

Om de beste teeltresultaten te bereiken bij telers, is participant Klasmann-Deilmann continu op zoek naar hoogwaardige, veilige en circulaire grondstoffen. Maar ook de nieuwe ontwikkeling ‘Log & Solve’ draagt hieraan bij. Wij zagen deze noviteit als een mooie aanleiding om met Co-Anne van Waaij van Klasmann-Deilmann in gesprek te gaan. 

Participatie WHC

Substraatleverancier Klassman-Deilmann is een internationale speler, die innovatie en kwaliteit voorop heeft staan. “Regelmatig komen internationale medewerkers van dochtermaatschappijen van Klasmann-Deilmann naar Nederland om expertise en kennis te delen met elkaar. In World Horti Center kunnen we hen kennis laten maken met de gehele glastuinbouwketen en belangrijke spelers in de tuinbouw. De evenementen die in World Horti Center worden georganiseerd vinden we belangrijk voor het uitbouwen van een goed netwerk in de tuinbouwsector en om innovatie binnen de sector gezamenlijk aan te wakkeren,” zegt Co-Anne.

Log & Solve

Begin dit jaar lanceerde Klasmann Log & Solve. “Dat is een digitaal dashboard voor kwekers waar zij relevante teeltgegevens kunnen inzien. Hierdoor krijgen zij een goed inzicht in het verloop van een teelt. Deze teeltdata kan nieuwe inzichten geven in teeltgroei of teeltverbeteringsmogelijkheden. Op basis hiervan kan de kweker goed onderbouwde teeltbeslissingen nemen, met een hoger rendement als resultaat. De ontwikkeling van Log & Solve is tot stand gekomen in samenwerking met een groep kwekers, zodat die helemaal aansluit bij hun behoeften. Wat ik leuk vind om te vermelden is dat inmiddels 50 kwekers dagelijks gebruik maken van de tool,” aldus Co-Anne.

Grondstoffen

“Een andere nieuwe ontwikkeling is de samenwerking die Klasmann-Deilmann is aangegaan met Shakti Cocos; een toonaangevende ontwikkelaar en producent van kokosproducten. Zij leveren kwalitatief hoogwaardige producten, die passen bij de diverse internationale vraag naar duurzame substraten. Ook GreenFibre, een duurzame houtvezel grondstof van Klasmann-Deilmann voor substraten, past hierbij. Door de uitbreiding van een nieuwe productiehal in Schiedam kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar dit product. Door vergaande automatisering wordt er 7 dagen per week, 24 uur per dag GreenFibre geproduceerd. Mooi is dat hè!,” zegt Co-Anne.

In onderstaande video geeft Klasmann-Deilmann een toelichting over de Log & Solve