De onmisbare handen van de glastuinbouw - World Horti Center
15.07.2020

De onmisbare handen van de glastuinbouw

Om wereldwijde veranderingen bij te houden, moeten we onze voedselsystemen blijven vernieuwen. Wat motiveert de essentiële nieuwe talenten om aan de slag te gaan in de glastuinbouw?

Terwijl voedselproducenten over de hele wereld zich klaarstomen om 9 miljard monden te voeden in 2050, worden onze voedselsystemen op de proef gesteld door allerlei bijkomende uitdagingen. We hebben niet alleen te maken met klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken, maar ook met crises zoals de huidige wereldwijde situatie. Deze uitdagingen bieden ons de kans om te bewijzen hoe veerkrachtig onze voedselsystemen werkelijk zijn.  
 
Tuinbouwinnovators wereldwijd zoeken continu naar betere manieren om duurzaam en weerbaar te telen. Maar om dat te kunnen blijven doen – en huidige en toekomstige crisissituaties aan te kunnen – zijn ze afhankelijk van de aanstroom van nieuw talent. ICT- en Robotica Experts, Accountmanagers, Supply Chain Specialisten, en ga zo maar door. De eerste stap richting een toekomstbestendige glastuinbouwsector is het vinden van de juiste mensen. 

World Horti Center_Jobs legt uit wat (young) professionals triggert om de eerste stappen te zetten in hun tuinbouwcarrière en zo te helpen om de sector toekomstbestendig te houden.

In het World Horti E-book, onderdeel van de Online Horti Xperience, worden drie belangrijke drijfveren omschreven en geïllustreerd aan de hand van de verhalen van succesvol nieuw talent.  

Drijfveren voor nieuwe tuinbouwprofessionals 

  • Werken in de glastuinbouwsector is voor de nieuwe generatie een manier om iets te doen met hun intrinsieke motivatie om de wereld te verbeteren; 
  • Tuinbouwbedrijven bieden nieuwe specialisten een flinke dosis groeipotentie: de kansen voor starters zijn onbegrensd; 
  • De sector houdt niet op bij de Nederlandse grenzen. Werken in de glastuinbouwsector brengt aantrekkelijke internationale carrièrekansen met zich mee in allerlei vakgebieden. 

Benieuwd naar de oneindige carrièrekansen in de glastuinbouwsector? Op World Horti Center_Jobs vind je de allernieuwste vacatures voor banen in uiteenlopende vakgebieden en op alle niveaus. Van stages en bijbanen tot executive- en managementfuncties!