De toekomst begint vandaag! - World Horti Center
09.07.2020

De toekomst begint vandaag!

Erin Fitzgerald (CEO USFRA) heeft een indrukwekkende visie, ook voor de Nederlandse tuinbouw. Die ze deelt tijdens EAT THIS!

Een paar jaar geleden werd Tuinbouw Nederland gepresenteerd als world's no. 2 food exporter in het verhaal How a tiny little country feeds the world in National Geographic. Nu ingrijpende maatschappelijke veranderingen elkaar versneld opvolgen is het leerzaam te kijken hoe de nummer 1 in de wereld, de Verenigde Staten, hiermee omgaan.  
 
World Horti Center ging daarom samen met NethWork in gesprek met Erin Fitzgerarld. Zij sprak als hoofdgast tijdens de EAT THIS! sessie van 8 juli. Erin is CEO van U.S. Farmers & Ranchers in Action (USFRA) en zij richt zich met haar organisatie - die 1.6 miljoen boeren vertegenwoordigt - volledig op het samenbrengen van relevante partijen om gezamenlijk van oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen te vinden. Of zoals zij in eigen woorden zegt: ‘because if you’re not on the table, you’re on the menu’.  
 
Samenwerking is essentieel voor de invulling van duurzame voedselsystemen en daarbij heeft USFRA nadrukkelijk de keuze gemaakt om zich te verbinden aan de Sustainable Development Goals uit het Klimaatakkoord van Parijs.  

De primaire sector is deel van de oplossing, niet van het probleem. Samenleving, onderzoek, technologie en investments worden meegenomen in deze ontwikkeling.  
In lijn met de boodschap van voorgaande sessies (met sprekers Jitske Kramer en Hidde Boersma) is hierbij het hebben van een aansprekend en eerlijk verhaal essentieel.  
 
De visie en missie van USFRA is vastgelegd in de film 30 Harvests, waarin het grote verhaal op indrukwekkende wijze persoonlijk wordt gemaakt. 30 Harvests is gemaakt door de Nederlandse filmmaker Jasper Claus. Volgende week, op woensdag 15 juli om 16:00 CET, zal hij zijn visie geven op de toekomst van voedselsystemen en hoe je het beste je eigen verhaal kan vertellen.

Wil je daarbij zijn? Dan kun je je hieronder alvast registreren.

Informatie over EAT THIS!, aanmelden voor vervolgsessies en opnames terug luisteren van eerdere sessies klik op onderstaande button.