‘Ik kreeg bij Ter Laak volop de ruimte om mijn talenten te ontdekken’ - World Horti Center
24.07.2018

'Ik kreeg bij Ter Laak volop de ruimte om mijn talenten te ontdekken'

Afgestudeerd én een baan tussen de orchideeën!

Hij is een echte Westlander en heeft grootse ambities in de tuinbouwsector. Dean van der Klaauw (22) is net klaar met zijn opleiding Business en Management bij MBO Westland. Hij studeerde af bij orchideeënkwekerij Ter Laak en hield er een mooie baan aan over. “Mijn timing had eigenlijk niet beter gekund.”

“Toen we met school op bedrijfsbezoek gingen bij Ter Laak, merkte ik al gauw hoe veelzijdig de organisatie was. Nadat ik op een evenement opnieuw in gesprek raakte met een medewerker van Ter Laak, was de keuze snel gemaakt en solliciteerde ik voor een afstudeerstage. Ik werd aangenomen, kwam in een enthousiast jong team terecht en voelde me direct op mijn plaats.”

Leren en innoveren
“Als afstudeerstagiair kreeg ik de kans om in 20 weken verschillende onderdelen van de organisatie te leren kennen, waarna mijn kennis over elk onderdeel werd getoetst door mijn praktijkbegeleider. Van productie en kwaliteitsmanagement tot sales en marketing, ik pikte van alles wat mee. En dat is het mooie van zo’n stage, je kan er zo echt achter komen welke positie het beste bij je past. Ik ontdekte - zoals verwacht - dat het klantcontact op de afdeling sales erg bij me past, maar ik vond ook mijn draai in werkzaamheden die ik niet zag aankomen. Op het gebied van productontwikkeling bijvoorbeeld, waar nadenken over het toekomstige aanbod van Ter Laak centraal stond. De organisatie vernieuwt continu en staat open voor ideeën, inclusief de mijne.

 

Als onderdeel van mijn stage moest ik een innovatief product introduceren. Op dat moment bereidde Ter Laak zich voor op een aankomend overschot van witte orchideeën. Met elkaar hebben we nagedacht over mogelijke oplossingen en verbeteringen, om zo het overschot te verkleinen. Dat is gelukt door de manier van aanbieden te veranderen. Het zijn soms kleine details die in deze markt het verschil kunnen maken!”

Junior Verkoopmedewerker
“Mijn timing had eigenlijk niet beter gekund. Ter Laak groeit hard en had voldoende ruimte om nieuwe mensen aan te nemen. Al tijdens mijn stagesollicitatie vroegen ze of ik na mijn stage interesse zou hebben in een baan. Natuurlijk heb ik ja gezegd! Met een fulltime contract op zak begin ik deze zomer al aan mijn loopbaan als Junior Verkoopmedewerker. En net als tijdens mijn afstudeerstage word ik niet in het diepe gegooid, maar krijg ik de ruimte om het bedrijf beter te leren kennen en nog beter te ontdekken waar mijn talenten liggen. Het is mijn droom om op een dag voor mezelf te beginnen, maar tot die tijd kan ik me geen betere plek bedenken om bakken tuinbouwervaring op te doen!

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!