Duurzame creaties van pallethout - World Horti Center
13.06.2018

Duurzame creaties van pallethout

MBO Westland organiseerden vorige week vrijdag de derde Pallet Design Contest, waar studenten van verschillende scholen aan meegedaan hebben. Het doel was om bruikbare producten te ontwikkelen met met een mooi verhaal over de noodzaak van duurzaamheid erachter. 

Op de dag zelf was er ook een live wedstrijd waarbij tien studenten ter plekke een doelgericht, duurzaam en veilig eindproduct maakten.

Wethouder Karin Zwinkels van de gemeente Westland mocht samen met Max van Vuuren de officiële opening van Pallet Design Contest 2018 verzorgen en ook zij kon zijn enthousiasme niet onderdrukken. "Het is geweldig om erbij te zijn. Leerlingen en het bedrijfsleven werken samen in de vorm van masterclasses en nemen je mee in de wereld van duurzaamheid. Graag hiermee doorgaan!"

Studente Sanne van Os heeft vanaf september 2017 aan de voorbereiding van pallet Design Contest 2018 gewerkt. De wedstrijd had vele winnaars die door Green Partners in de bloemen zijn gezet, waaronder Amber Vogel (Bloem & Design student) met de eerste prijs voor haar deelname aan de live wedstrijd.

Naast de wedstrijd werden er in World Horti Center rondleidingen en workshops door studenten verzorgt. Daarnaast konden bezoekers een prachtige bloemententoonstelling bezoeken. MBO Westland heeft de ambitie om de Pallet Design Contest binnen vijf jaar uit te laten uitgroeien tot een internationaal evenement, waaraan scholen en bedrijven van over de hele wereld kunnen deelnemen en jongeren zelf de organisatie in handen hebben.