Een duurzaam systeem: Feeding & Greening the cities together - World Horti Center
05.05.2021

Een duurzaam systeem: Feeding & Greening the cities together

In de nieuwe driedelige Engelstalige webinarserie ‘A one stop solution to feed the world’ worden drie internationale best practice cases uitgelicht. 

In de nieuwe driedelige Engelstalige webinarserie ‘A one stop solution to feed the world’ worden drie internationale best practice cases uitgelicht. Het hoofddoel is om het Nederlandse tuinbouw-ecosysteem met de rest van de wereld te verbinden en daarmee bij te dragen aan de internationale uitdaging van Feeding & Greening the world.

Het Nederlandse tuinbouwecosysteem bestaat uit een geïntegreerde aanpak van farm-to-fork om de mensen in de steden te voeden en te verblijden met bloemen en planten. Belangrijke onderdelen van het ecosysteem zijn veredeling en vermeerdering, opkweek van jonge planten, het telen van groenten en bloemen, verpakking en logistiek, handel, detailhandel en consumentenmarketing. Alle onderdelen van deze waardeketen moeten vertegenwoordigd zijn om het ecosysteem goed te laten functioneren waar ook ter wereld. Het opbouwen van langetermijnrelaties is essentieel in dit proces.

Webinarserie

In de driedelige serie worden bestaande ecosystemen op diverse locaties ter wereld uitgelicht. Het bewust maken van internationale overheden, licentie- en subsidieverstrekkers, investeerders en de financieringssector van de meerwaarde van de tuinbouwsector als volwassen investeringssector is een belangrijk doel. Op 18 mei om 14:00 uur staat het Chinese High-Tech Agriculture Park in Jiashan centraal en de webinar van 15 juni staat in het teken van AppHarvest uit de Verenigde Staten. Op 13 juli komt een best practise case uit de Golfstaten aan bod.

Tijdens de eerste webinar lichten verschillende sprekers relevante internationale ontwikkelingen, zakelijke mogelijkheden in China en de impact op de Sustainable Development Goals toe. Daarnaast komen verschillende samenwerkingsmodellen op het gebied van Feeding & greening the city aan bod onder leiding van Frederik Vossenaar (Special Envoy, Ministerie LNV).

Sprekers tijdens dit webinar zijn: Lambert van Horen (Senior Specialist Fresh Produce – Rabobank), Wouter Verhey (Agriculture Counsellor China and Mongolia – Embassy of the Kingdom of the Netherlands), Jaap Bond (President – Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen), Karin Bax (Directeur – NLWorks) en Meiny Prins (CEO – Priva). Natuurlijk wordt het High-Tech Agriculture Park in Jiashan ook besproken vanuit de ervaringen van de lokale beheerders.

De webinarserie wordt aangeboden door: AVAG, Dutch Greenhouse Delta, GreenTech, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en World Horti Center.

Inschrijven

Deze webinarserie richt zich voornamelijk op internationale beleidsmakers, tuinbouwinvesteerders, licentie- en subsidieverstrekkers die investeringen in de agrifoodsector stimuleren.

Inschrijven voor de eerste webinar op 18 mei is gratis en kan via onderstaande button.