Een menwagen, motor en scooter in ons pand? - World Horti Center
21.04.2021

Een menwagen, motor en scooter in ons pand?

Studenten Lentiz | Bloem & Design starten met het praktijkexamen en creëren bloemwerken en plantenarrangementen.

Deze week sluiten de studenten van de opleiding Lentiz |Bloem & Design hun opleiding af met het praktijkexamen. Tijdens dit examen gaan de mbo-studenten, zowel niveau 3 als 4, aan de slag met verschillende opdrachten waarbij het hele proces aan bod komt; van ontwerp tot kostprijsberekening en van duurzaam werken (recycling, afval scheiden) tot eindresultaat.

Één van de opdrachten is het maken van een plantenarrangement voor in een kantoorpand. Lisa Meenk, student Bloem & Design: ‘De voorbereiding op deze opdracht moesten we thuis doen. Met mijn opdracht ben ik vooral bezig met het thema duurzaamheid. Ik maak bij mijn ontwerp dan ook gebruik van 3 oude pallets. Deze pallets heb ik hergebruikt om plantenbakken van te maken. Het idee is dat iedere werknemer zijn eigen plantje heeft en die mee kan nemen naar zijn/haar werkplek. In de plantenbak zal een watergeefsysteem geïntegreerd zijn. Ook zal er op de plantenbak staan hoe de plant heet, welke verzorging de plant nodig heeft en van wie hij is om zo interactie over de planten te krijgen.’

Een andere opdracht is het maken van een actueel bloemwerk (bruids-/rouwwerk) met daarin de stijltrend Human Touch van Bloemenbureau Holland verwerkt. Studenten mogen zelf kiezen op welke creatieve manier zij dit vormgeven. Zo staat er in de entree van World Horti Center een menwagen, motor en scooter met bloemwerk tentoongesteld. De expositie is zichtbaar in World Horti Center en op kleine schaal en op afspraak te bezoeken door ouders en stagebedrijven. 
De eindresultaten zijn na donderdag 22 april online te bekijken via de website van Lentiz | MBO Westland