Een onmisbare schakel in de keten - World Horti Center
15.10.2019

Een onmisbare schakel in de keten

DailyFresh Logistics vertegenwoordigt logistieke sector in World Horti Center

Door de jaren heen is logistiek steeds belangrijker geworden voor de AGF-sector, mede door de fragmentatie binnen de markt en opkomst van Supply Chain Management en het Just-In-Time principe. Als onderdeel van de keten kon een logistieke partner als participant niet missen in World Horti Center. DLG is vereerd om deze rol te mogen vervullen en wil als participant de samenwerking binnen deze keten graag verder uitbreiden. Tevens wil DLG de logistieke sector graag meer onder de aandacht brengen bij de jeugd en is daarom blij met de aanwezigheid van onderwijs binnen World Horti Center.

DailyFresh Logistics is een logistic service provider gespecialiseerd in het organiseren van transport van versproducten tussen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. DailyFresh is in 1998 ontstaan als joint venture tussen twee transporteurs: Visbeen Transport en Post-Kogeko Logistics. Beide partijen waren tot op dat moment actief in het transport van AGF naar het Verenigd Koninkrijk, en waren daarmee elkaars grootste concurrent. Door de handen ineen te slaan konden deze partijen een veel efficiëntere en beter georganiseerde service aanbieden. Inmiddels is DailyFresh een gevestigde naam in de markt, en levert het dagelijks door het gehele land, op de snelst mogelijke manier en met de focus op de wensen van onze klanten.

Daily Logistics Group is voorbereid op brexit

Sinds de fusie tussen Visbeen en Post-Kogeko begin 2019 behoort DailyFresh tot Daily Logistics Group. Door samen te gaan kunnen de drie bedrijven hun sterke eigenschappen combineren, waardoor we nog efficiënter kunnen werken, een nog betere service kunnen bieden en onze werkzaamheden verder uit kunnen breiden. Momenteel is DLG, naast transport van AGF, ook actief in transport van bloemen & planten, diepvries, stukgoed, winkel distributie en container transport.

Door de fusie is DLG een nog belangrijkere speler geworden binnen de Nederlandse logistiek. Momenteel heeft de groep 540 werknemers, en is actief in 32 landen. DLG opereert met een vloot bestaande uit 725 laadeenheden en 270 trekkende eenheden. Tevens hebben we sinds begin 2019 een onderneming in het Verenigd Koninkrijk genaamd Inter Isle Logistics, waarmee we nog beter voorbereid zijn op een eventuele Brexit.

De laatste jaren is de steeds beter merkbare klimaatverandering en de noodzaak om maatschappelijk verantwoord te ondernemen een belangrijkere rol gaan spelen binnen de logistieke sector. Om minder CO2-uitstoot te veroorzaken en zo op een duurzamere manier te kunnen opereren, werkt DLG via meerdere modaliteiten, en is het bij projecten betrokken om dit in de (nabije) toekomst verder uit te breiden.

DailyFresh & AGF

Voor de oprichting van DailyFresh Logistics waren zowel Visbeen als Post-Kogeko al jaren actief binnen de AGF-sector en reden dagelijks Hollandse producten naar het Verenigd Koninkrijk. Om efficiënter te kunnen werken in een dynamische en groeiende markt werd DailyFresh opgericht. Inmiddels is DailyFresh alweer 21 jaar actief, en niet meer weg te denken als logistieke partij binnen de AGF-sector. De bedrijven binnen DLG hebben de AGF-sector door de jaren heen als het ware zien opgroeien (en opbloeien), en zijn met de sector meegegroeid, waardoor er echt een klik is ontstaan.