Een van de grootste vacatureplatformen glastuinbouwsector - World Horti Center
06.01.2021

“Een van de grootste vacatureplatformen in de glastuinbouwsector”

Tom van Velzen, verantwoordelijk voor World Horti Center_Jobs, over de kansrijke arbeidsmarkt in de glastuinbouw. 

Tom van Velzen (27 jaar) vormt samen met Marissa Kloppers het team achter World Horti Center_Jobs: het vacatureplatform op onze website. “Glastuinbouw is en blijft een vitale, alsmaar groeiende sector die interessant is voor werkzoekenden”

Als er binnen een bedrijf een interessante vacature vrijkomt, ontvangt het team van Jobs een mailtje van de HR-verantwoordelijke. Volgens Tom gaat het negen van de tien keer om een participant van World Horti Center. “Onze participanten mogen onbeperkt vacatures plaatsen, maar ook andere bedrijven kunnen gebruik maken van het vacatureplatform.

“… een van de grootste vacatureplatformen in de sector”

De vacature krijgt dan een plaats op World Horti Center_Jobs. Dat we qua omvang zijn gegroeid tot een van de grootste vacatureplatformen in de glastuinbouwsector is voor ons een mijlpaal!”, zegt Tom met een glimlach. Volgens hem zijn de tuinbouwvacatures gelijk een goede manier om te laten zien hoe veelzijdig de glastuinbouwsector is, naast het werven van personeel.

“… kansen voor talenten met expertises …”

Volop carrièrekansen

De vacatures vertegenwoordigen de volle breedte van de glastuinbouw en alle mogelijkheden daarbinnen. “Er zitten functies tussen op het gebied van robotica, ICT, accountmanagement en andere mooie (internationale) functies. Uiteraard zijn er ook bedrijven die zoeken naar een teeltmanager, bedrijfsleider of monteurs voor technische tuinbouwinstallaties.”

Dit uitgebreide aanbod benadrukt volgens Tom dat er onbegrensde kansen zijn voor talenten met verschillende expertises. WHC_Jobs brengt content naar buiten toe met de volgende kernboodschap: de glastuinbouwsector is veelzijdig en met bijna iedere opleiding kun je deze sector binnenstromen.

Vacatures in beeld

Bij Tom is er geen gemis aan creativiteit; volgens hem zijn de vacaturevideo’s van World Horti Center_Jobs een originele manier om de doelgroep te bereiken. “Zo’n vacaturevideo laat meer zien dan alleen de vacature, ook de huidige medewerkers komen aan bod die op hun beurt hun enthousiasme uiten over het bedrijf. En daarnaast kan het bedrijf een inkijkje geven in de bedrijfscultuur, collegialiteit en waar het bedrijf voor staat.”

“… gaat in op de beleving van de arbeidsmarkt …“

Toekomstperspectief

Het was even spannend of de werkgelegenheid in de sector zou afnemen gezien de gebeurtenissen dit jaar. “Dat is gelukkig niet het geval, de glastuinbouw is en blijft een vitale, alsmaar groeiende sector die reuze interessant is voor werkzoekenden. Verder is er steeds meer vraag naar gespecialiseerd personeel op het gebied van robotica, informatica en hypermoderne techniek”, beweert Tom. Zoek jij een leuke baan, stage of functie of ben je als werkgever op zoek naar nieuw talent? Twijfel dan niet om het platform Jobs te bezoeken.