Eerste onderzoek gestart in het nieuwe World Horti Center - World Horti Center
20.12.2017

Eerste onderzoek is gestart

De eerste onderzoeken in het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk zijn van start gegaan. Demokwekerij Westland deed zijn onderzoeken tot voorkort volledig op de oude locatie in Honselersdijk, maar zal vanaf nu overgaan naar de nieuwe locatie in Naaldwijk.

De onderzoeksfaciliteiten zijn ingericht met de nieuwste technologieën op tuinbouwgebied. Zo zijn de 40 afdelingen onder andere voorzien van verwarming, CO2, assimilatiebelichting, watersystemen, verneveling en lichtwerend doek die ervoor zorgen dat een optimaal teeltresultaat behaald wordt.

Teeltmanager Ary de Jong en Peet van Adrichem, directeur Demokwekerij Westland, zijn zeer tevreden over de start van de eerste onderzoeken. ‘’We zijn al een jaar aan het ontwerpen en bouwen, dus het is heel bijzonder om onze ideeën nu werkelijkheid te zien worden op de nieuwe locatie. Mensen reageren ontzettend enthousiast’’ aldus Ary de Jong.

 

 

Het eerste onderzoek betreft een Phaleanopsis onderzoek en in de eerste en tweede week van het nieuwe jaar volgen onderzoeken naar potplanten en vruchtgroenten. In maart 2018 vindt de officiële opening plaats van het World Horti Center. Er wordt vanuit gegaan dat de meeste teeltafdelingen op de nieuwe locatie tegen deze tijd gevuld zullen zijn.