‘Niet omdat het hoort, maar omdat ik het wil!’ - World Horti Center
13.09.2019

‘Niet omdat het hoort, maar omdat ik het wil!’

Na een leerzame reis vond Erwin zichzelf én zijn droombaan bij Intergreen

Erwin Boeters (30) is Manager Transport & Distributie bij één van de grootste bloemen- en plantenleveranciers binnen Dutch Flower Group. Ondanks zijn ietwat ongelukkige studententijd is hij inmiddels helemaal op z’n plek terechtgekomen. “Met veel plezier geef ik nu leiding aan het transportteam van Intergreen!”

Geen schoolmens

“Als scholier vond ik het lastig om fictieve opdrachten uit te voeren. Hard werken, puur om er zélf beter van te worden? Dat werkte voor mij niet. Geschiedenis en taal lagen mij wel. Daarom - maar helaas ook omdat ik voelde dat het zo hoorde - ging ik na de havo ‘gewoon’ studeren. Eerst voor journalist en later voor docent geschiedenis. Als stagiair voor de klas staan vond ik geweldig, maar alles eromheen: ik kon mijn draai niet vinden en maakte mijn taken zelden af. Na twee onderbroken opleidingen besloot ik mijn leven 180 graden om te draaien.

Ik vertrok naar Australië, waar ik werkte bij een boomkwekerij. We kweekten stekjes op tot jonge teakboompjes die uiteindelijk bestemd zijn voor de meubelindustrie. Het agrarische werk in een internationale setting beviel mij enorm. Naast alle werkervaring, leerde ik op reis om voor mezelf te zorgen en begon ik meer richting aan mijn leven te geven.”

Gespot door Intergreen

“Terug in Nederland ging ik aan de slag als teamleider bij een promotiebedrijf. Ondertussen maakte ik een profiel aan op een wervingssite. Al snel werd ik benaderd door een headhunter en werd ik bij Intergreen voorgesteld als Demand Planner. Hoewel ik geen diploma’s had, schatten ze bij Intergreen in dat de functie bij me paste. En ze hadden gelijk!

Ik bleek goed te zijn in werk waarvan ik van tevoren dacht dat het niks voor mij was. Analytisch werk met cijfers, plannen, calculeren: het ging me veel beter af dan op school, omdat ik met échte opdrachten bezig was. Welke producten komen er binnen en wat gaat eruit? Door daar dagelijks mee bezig te zijn, leerde ik overzicht houden en voorspellingen te doen in de vraag naar potplanten. Daarnaast leerde ik omgaan met werkdruk en verantwoordelijkheid.”

Logistiek talent

“Na verloop van tijd begon het te jeuken om weer op pad te gaan. Met wederzijds begrip zegde ik mijn vaste contract op en startte mijn tweede grote reis. Bij terugkomst wachtte het team van Intergreen me met open armen op en boden ze me de kans om nieuwe stappen te zetten.

In goed overleg besloten we dat ik me ging richten op (internationale) supply chain. Ik kwam op de afdeling logistiek terecht en voelde me nóg beter op m’n plaats. Inmiddels stuur ik hier een jong logistiek team aan en maken we met onze activiteiten flinke stappen voor het bedrijf. Logistieke processen verbeteren kan veel opleveren in een branche met kleine marges. Bij Intergreen krijgen we alle ruimte om zelf met verbeteringen te komen. We hebben samen met de afdeling inkoop bijvoorbeeld de manier van productaanlevering binnen de supply chain gestandaardiseerd. Simpel gezegd: alle binnenkomende en uitgaande producten worden nu vervoerd met dezelfde karren en fusten. Onnodig heen en weer geschuif voor vervolgtransport is verleden tijd! Dat we samen tot zulke oplossingen komen, motiveert me om nog meer na te denken over een efficiëntere keten.”

Samen voetballen

“We werken goed samen bij Intergreen, de sfeer zou ik omschrijven als familiair. Iedereen kent elkaar en ook buiten kantooruren gaan we met elkaar om. Zo hebben we een hardloopclub, een yogaclub en spelen we een jaarlijks voetbaltoernooi met onze collega’s uit Engeland en Ierland. Dat is toch te gek?

Als jonge manager kan ik nog veel leren bij Intergreen. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk en in de toekomst wil ik graag verder groeien binnen Intergreen en Dutch Flower Group. Ik durf best nog meer verantwoordelijkheid aan!”

Ook op zoek naar de baan die echt bij jou past? Intergreen is altijd op zoek naar nieuw talent. Het zou je verbazen wat allemaal mogelijk is!

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!