FlowerTrials® in World Horti Center - World Horti Center
03.05.2018

FlowerTrials® in World Horti Center

Van 12 t/m 15 juni openen maar liefst 60 veredelaars hun deuren in verschillende tuinbouwregio’s om het meest actuele aanbod aan potplanten en eenjarige zomerbloeiers te tonen aan telers, groothandelaren en exporteurs vanuit de hele wereld. World Horti Center is dit jaar een van die locaties. 

Binnen het innovatie- en kenniscentrum heeft Schoneveld een mooie locatie van 300 m². De veredelaar presenteert daar de nieuwste collectie Cyclamen, Primula, Ranonkel en Campanula. In de stand van Van den Bos Flowerbulbs kunnen bezoekers de nieuwste potlelies, potfreesia’s, potcalla’s en Roselily’s zien. Zij onderscheiden zich als enige veredelaar van genetisch korte potfreesia’s.

De nieuwste deelnemer aan de FlowerTrials® is Queen® Genetics uit Denemarken. Dit is een veredelingsbedrijf dat internationale bekendheid geniet vanwege het brede assortiment van ethyleen tolerante pot- en snijkalanchoës. Als aanvulling op de laatste innovaties laat Queen® Genetics ook nieuwe potrozen, potchrysanten, Euphorbia milli, potasters en Echeveria zien.

 ‘Where plants meet people/ Waar mens en plant samenkomen’ is het thema van de FlowerTrials®. De organisatie van de FlowerTrials® wil met dit thema benadrukken dat productshows de perfecte gelegenheid zijn om nieuwe contacten te leggen en bestaande te onderhouden. Het evenement gaat niet alleen om de laatste vernieuwingen op pot- en perkplantengebied, maar ook om de mensen die deze variëteiten creëren, produceren, kopen en verkopen. Deze gedachte past goed bij de missie van World Horti Center: een internationaal toonaangevend platform zijn waar bedrijven innoveren, verbinden, creëren en inspireren.

De FlowerTrials® zijn op 12, 13 en 14 juni te bezoeken van 8.00 – 18.00 uur en op vrijdag 15 juni van 8.00 tot 16.00 uur.