Geslaagde editie IntoTuinbouw - World Horti Center
29.09.2021

Geslaagde editie IntoTuinbouw

Zes nieuwkomers in de tuinbouw hebben onze kennismakingscursus door de sector succesvol doorlopen!

World Horti Center en HortiTech verwelkomenden wederom een groep nieuwkomers binnen de tuinbouwsector. Van 13 tot 17 september gingen we samen met de op pad om kennis te maken met de sector tijdens een tour langs diverse toonaangevende organisaties.

Om de deelnemers te laten zien hoe de keten van kas tot consument werkt, namen we hen mee in onze sector tijdens mini-colleges en excursies. Tijdens IntoTuinbouw deden we maar liefst 23 organisaties aan. Bij iedere organisatie kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen om te zien wat zich afspeelt binnen het bedrijf en op de verschillende plekken in de tuinbouwketen. Niet alleen kwekerijen, maar ook toeleverende bedrijven, kennisorganisaties en de gemeente werden bezocht tijdens het programma om een zo helder mogelijk beeld te vormen van de diverse facetten van de tuinbouwsector. 

Eerder dit jaar volgde Maureen Sondag van het Landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in Washington DC de cursus. Zij vertelde vol enthousiasme over haar ervaring: ‘Het is geweldig om de diversiteit en de kwaliteit van de sector te zien tijdens IntoTuinbouw. En ik ben enthousiast over hoe we het verhaal van de Nederlandse tuinbouw samen verder kunnen vertellen.’

Nu de maatregelen het toelieten mocht een nieuwe groep zich laten onderdompelen in onze innovatieve sector. Binnen een week waren zij helemaal up-to-date van alles wat zich afspeelt in de tuinbouwketen.

Van 13 tot 19 november organiseren we een nieuwe editie, waarbij we opnieuw een groep debutanten zullen meenemen in de tuinbouwwereld. Deelnemen als ontvangende partij? Of nieuwe medewerkers aanmelden voor de cursus IntoTuinbouw? Klik op onderstaande button voor meer informatie.