Royal Brinkman: Gezamenlijk innoveren en demonstreren in World Horti Center - World Horti Center
19.02.2019

Gezamenlijk innoveren en demonstreren in World Horti Center

Participant Royal Brinkman is een toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele glastuinbouw met een sterke focus op innovatie.

World Horti Center stelde 3 vragen aan Maartje Jung, innovatie manager bij Royal Brinkman.

Waarom zijn jullie naar World Horti Center gekomen?

"Door strategische partnerships en intensieve samenwerking ontwikkelen wij als toeleverancier, adviseur en installateur nieuwe oplossingen en toepassingen voor professionele glastuinbouwondernemers wereldwijd, hierbij hebben we een sterke focus op innovatie. World Horti Center is voor ons een unieke locatie waar we innovaties demonstreren en nieuwe initiatieven ontstaan om gezamenlijk te innoveren. Tevens is het de plek om de wereld van de glastuinbouw te ontdekken en je ogen te openen voor de potentie die deze sector heeft."

 

"World Horti Center is voor ons een unieke locatie waar we innovaties demonstreren en nieuwe initiatieven ontstaan om gezamenlijk te innoveren."

- Maartje Jung, innovatie manger bij Royal Brinkman

Innovatie heeft jullie focus, waar kan ik dan aan denken?

"De vraagstukken die bij glastuinbouwondernemers actueel zijn en de trends en ontwikkelingen waarvan wij samen denken dat deze van invloed zijn op de tuinbouwsector staan hierbij centraal. We zien bijvoorbeeld de vraag naar meer duurzame producten bij onze klanten toenemen en werken daarom continu aan een vergroening van ons assortiment. Onze nieuwe innovatie Bio Valent; een 100% biobased en 100% composteerbaar touw voor in de groenteteelt, is daar een goed voorbeeld van. De komende maanden nodigen wij delegaties van over de hele wereld uit om het Bio Valent touw in de onderzoekscentrum van World Horti Center te ervaren."

Wat is jullie visie voor World Horti Center?

"Dat binnen de glastuinbouw thema’s als water, energie, plantgezondheid ,digitalisering en duurzaamheid volop in de schijnwerpers staan, behoeft eigenlijk geen toelichting. Ze sluiten naadloos aan op de sustainable development goals en glastuinbouwondernemers die deze thema’s onder controle hebben zijn klaar voor de toekomst. Royal Brinkman wenst dat World Horti Center de plek is waar het bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs elkaar inspireren, kennisdelen, en initiatieven ontstaan om gezamenlijk te innoveren binnen deze belangrijke thema’s. Werk jij graag aan succesvolle oplossingen voor uitdagingen waar de glastuinbouw voor staat? Kom dan naar World Horti Center en maak een vliegende start!"