Gezamenlijk technische kennis overbrengen aan onze klanten - World Horti Center
28.05.2019

Gezamenlijk technische kennis overbrengen aan onze klanten

Van Iperen is groeispecialist in het voeden, versterken en beschermen van gewassen. World Horti Center ging met hen in gesprek over hun participatie.

We spraken met Richard van Spronsen, Edwin Datthijn en Guido Halbersma, productmanagers gewasbescherming sierteelt, groenteteelt en biologie bij Van Iperen.

Waarom heeft Van Iperen zich verbonden aan World Horti Center?

Edwin: “World Horti Center is een innovatief, centraal gelegen, middelpunt in de tuinbouw om fabrikanten te ontmoeten, kennis uit te wisselen en klanten te ontvangen. Als groeispecialist hebben wij gewasbescherming en alle actuele ontwikkelingen daaromtrent hoog op de agenda staan en dat bindt ons met World Horti Center, in het bijzonder met de onderzoeken van Demokwekerij Westland.”

Hoe springt Van Iperen in op nieuwe ontwikkelingen?

Guido: “Onderzoek is voor ons altijd al van groot belang geweest. Kortlopend onderzoek speelt een steeds groter wordende rol. Teeltproblemen die bij en met klanten worden gesignaleerd zetten we snel om in kortlopende praktische proeven. De mogelijkheden van biologische gewasbescherming in een bepaald gewas bijvoorbeeld. Op die manier kunnen we onze klanten snel voorzien van een passend advies.”

Kan je iets zeggen over de gewasbeschermingsdagen?

Richard: “We zijn continu op zoek naar teeltkennis om onze klanten te kunnen voorzien van de meest up-to-date adviezen. Een van de instrumenten die we daarvoor inzetten is kortlopend onderzoek en het delen van de uitkomsten met onze klanten. We hebben in samenwerking met Demokwekerij Westland bijvoorbeeld een onderzoek naar de vestiging van natuurlijke vijanden in potroos gedaan. Tijdens de gewasbeschermingsdag sierteelt konden we deze kennis in een praktijksituatie met onze rozentelers delen.”