Grenzeloze kennisdeling bij World Horti Center - World Horti Center
16.06.2020

Grenzeloze kennisdeling bij World Horti Center 

World Horti Center zet in op de kracht van de Nederlandse glastuinbouw als kennispartner binnen een internationaal speelveld

Waar er drie maanden geleden letterlijk een deur sloot voor World Horti Center, opende er tegelijkertijd een digitale deur om kennis online te delen én te vermeerderen. Intussen is het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw weer geopend voor bezoekers, maar ook nu gaat het digitaal delen van kennis onverminderd door.

World Horti Center vindt dat iedereen ter wereld toegang moet hebben tot kennis van de glastuinbouwsector. Daarom werd half april de Online HortiXperience gelanceerd: een digitaal kennisplatform waar experts hun kennis delen over hoe de tuinbouwsector oplossingen biedt voor de dag van morgen.  Op de website vindt men tientallen korte kennisvideo’s, E-Books met verdiepende informatie en online tours die maandelijks inzoomen op een specifiek kennisdomein.

Onlangs is de Online HortiXperience uitgebreid met drie nieuwe kennisvideo’s waarin deskundigen vertellen welke enorme bijdrage veredeling en vermeerdering leveren aan de gezondheid en het welbevinden van de wereldbevolking. Ook wordt er een inkijkje gegeven in de B2B trainingsmogelijkheden in World Horti Center, bijvoorbeeld de (digitale) training om nieuwe medewerkers met weinig kennis van tuinbouw in één week om te scholen tot ware sector-experts! Bekijk alle video’s via onderstaande button.

Live Online Tours

World Horti Center organiseert ook in de toekomst diverse online tours met specifieke tuinbouw thema’s. Zo ook op vrijdag 26 juni; HortiXpert Geerten van de Lugt neemt online bezoekers live mee door World Horti Center waarbij hij focust op het thema plantenvoeding. Meer informatie en aanmelden via onderstaande button.

Webinar EAT THIS!

Via interactieve, online bijeenkomsten schijnen visionairs hun licht op ‘The Future of Food’.  duizenden internationale professionals schakelden wekelijks in voor de webinar EAT THIS! Rem Koolhaas, Meiny Prins, Henry Gordon-Smith en andere visionairs van wereldformaat delen hier hun visie op de toekomst van de wereld en de bijdrage van de tuinbouw hieraan. Zie meer informatie, opnames van voorgaande en geplande EAT THIS! webinars via onderstaande button.

Vertical Farming@World Horti Center

Tot slot is World Horti Center onlangs gestart met een nieuw project om de wereld de kracht van Vertical of Indoor Farming te laten zien. Indoor Farming biedt een goed alternatief voor het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk. Om Nederland te positioneren als betrouwbare partner voor het realiseren van een Vertical Farm, bouwt World Horti Center samen met haar partners aan een paviljoen en tweejarig programma van activiteiten rondom het thema.