Grote belangstelling open dag World Horti Center - World Horti Center
09.04.2018

Grote belangstelling open dag World Horti Center

Bijna 4.000 bezoekers ervaren dynamiek in het innovatiecentrum

Op zaterdag 7 april opende World Horti Center, tijdens Kom in de Kas, haar deuren voor het publiek. De belangstelling was overweldigend; door het mooie weer kwamen veel bezoekers uit de omgeving een kijkje nemen in het nieuwe kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw.

Tijdens de officiële opening op 7 maart 2018 heeft World Horti Center veel belangstelling gehad van organisaties en tuinbouw professionals. Zaterdag was de aandacht vooral van belangstellenden vanuit de omgeving. De bezoekers waren verrast door de veelzijdigheid van het gebouw: een schoollocatie voor 1.200 leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs met een breed opleidingsaanbod, een innovatief onderzoekcentrum waar de nieuwste technieken, gewasbeschermingsmiddelen en teeltmethoden worden onderzocht en bovendien een plaats waar meer dan 100 prominente tuinbouwbedrijven zich vestigen op een permanente beursvloer.

“Het was een heel geslaagde open dag waar de bezoekers hun ogen uitkeken. Er was veel te zien, proeven, ruiken en beleven, en bovendien ook een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. We hebben tijdens deze open dag goed kunnen laten zien dat we een uniek centrum hebben waar onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid samen komen voor verdere ontwikkeling van de tuinbouw. Bovendien is het World Horti Center dé mbo-onderwijs locatie voor de regio.”, aldus Atie de Gier, directeur MBO Westland.