Het is leuk en leerzaam om te zien dat er ook andere teeltmethodes zijn - World Horti Center
29.03.2021

"Het is leerzaam om te zien dat er ook andere teeltmethodes zijn"

Student Joost van Leeuwen loopt stage bij Infinite Acres en vertelt ons met wat voor onderzoeken hij zich binnen het 'groene team' mag bezighouden. 

Joost van Leeuwen, Tweedejaarsstudent Lentiz | Horti Technics & Management, loopt stage bij Infinite Acres. Dit bedrijf bouwt vertical farms en biedt ondersteuning bij indoor telen. Met het systeem dat zij hebben ontwikkeld kunnen gewassen geteeld worden zonder daglicht en vaste bodem.

Tijdens zijn stage leert Joost veel over nieuwe technieken en over de functie van groeilicht. "Via mijn docent ben ik bij Infinite Acres terecht gekomen, waar ik sinds december drie dagen in de week stageloop. Het is heel wat anders dan mijn vorige stage bij Vreugdenhil Young Plants en ik vind het heel interessant wat ze doen!", zegt Joost.

"Ik loop mee met het ‘groene team’ van Infinite Acres. We doen verschillende proeven in de klimaatcellen met planten, voornamelijk bladgewassen. Hierdoor onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om te telen in gebieden waar het klimaat eigenlijk niet geschikt is voor tuinbouw. Er wordt veel samengewerkt met Amerika en het Midden-Oosten", vervolgt Joost. 

"Het is leuk en leerzaam om te zien dat er naast de normale manier van telen ook andere mogelijkheden zijn", concludeert Joost. 

Op dit moment bouwt World Horti Center samen met partners aan het Controlled Environment Growing-pavilion. Hier worden bezoekers in een 360â—¦-experience ondergedompeld in diverse vraagstukken zoals het ontstaan van mega steden, klimaatverandering en de noodzaak voor voedselveiligheid en – zekerheid. Om vervolgens meegenomen te worden in totaaloplossingen die de tuinbouw biedt en verschillende teeltmethodes die er zijn. Een van die teeltmethodes is de Indoor Farm. Deze teeltmethode is volledig controleerbaar, voorspelbaar, stuurbaar op smaak en inhoudsstoffen en maakt het mogelijk voedsel te produceren dichtbij de consument, zelfs op locaties met een extreem klimaat. Via onze website houden we je op de hoogte van de ontwikkeling van het paviljoen.

Beeld: Infinite Acres