Het is verbazingwekkend wat de natuur kan doen, met de juiste coating - World Horti Center
24.01.2022

"Het is verbazingwekkend wat de natuur kan doen, met de juiste coating"

Guido Janssen vertelt over de innovatieve en duurzame producten van Lumiforte en hoe het bedrijf via samenwerking tuinbouwbedrijven over de hele wereld nog beter van dienst kan zijn.

Mardenkro en Sudlac, producenten van innovatieve tuinbouwcoatings, maakten onlangs bekend dat ze samen verder gaan onder de naam Lumiforte. Door deze samenwerking kan Lumiforte haar klanten nog beter bedienen en gaat ze voor verdere internationale groei. Ook met andere sectorgenoten zoekt het bedrijf graag de samenwerking op om elkaar te versterken en tuinbouwbedrijven over de wereld nog beter van dienst te zijn. Dit is voor Lumiforte een belangrijke reden voor participatie bij World Horti Center. Wij spraken Guido Janssen, CEO van Lumiforte Holding over de innovatieve producten van Lumiforte en hoe deze bijdragen aan duurzaamheid. 

Breng natuur in de praktijk met slimme coating oplossingen

Zonlicht is onmisbaar voor de productie van groenten, fruit en bloemen. De coatings van Lumiforte zorgen dat kwekers optimaal gebruik kunnen maken van natuurlijk zonlicht, ongeacht de lokale klimaatomstandigheden. Onze producten dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot, verhogen de energie-efficiëntie en zorgen voor een weerbaarder gewas. We willen een significante impact hebben op de ontwikkeling van planten, mensen, en het ecosysteem, door samen te werken met de natuur. Het zijn de bronnen waaruit we putten, waarvan we leren, en waarmee we met respect omgaan.

Van maximaal schermen, naar sturen met licht

Als bedrijf dragen we verantwoordelijkheid voor de maatschappij. Niet alleen door duurzaam te ondernemen, ook door producten te maken waar de maatschappij wat aan heeft. Onze R&D-afdeling innoveert snel op basis van marktbehoeften. Sudlac coatings schermen een maximale hoeveelheid licht en warmte weg om met name de temperatuur in de kas te verlagen. ReduSystems coatings zijn afgestemd op specifieke gewasbehoeften. Deze veranderen het lichtspectrum door selectief golflengtes weg te schermen of juist extra door te laten. Naast verduurzaming in het gebruik van onze coatings, kijken we ook naar groenere grondstoffen en een duurzaam productieproces met efficiënt energiegebruik en hergebruik van water.

Samenwerking vanuit World Horti Center

Met alle kennis die er beschikbaar is bij participanten van World Horti Center, kunnen we een heel goed beeld vormen van kansen om te groeien, te verduurzamen en te innoveren. We hoeven niet allemaal opnieuw het wiel uit te vinden als we elkaar weten te vinden. Lumiforte heeft een krachtig distributienetwerk verspreid over de wereld en zet volop in op data intelligence. Dankzij ons ontwikkelde Geografisch Informatie Systeem (GIS) brengen we via satellietbeelden kassen in kaart die gebaat zijn bij onze ontwikkelingen. We gaan graag met anderen in gesprek over deze waardevolle data. Hoe kunnen we elkaar helpen? Samen kunnen we een breder aanbod aan oplossingen bieden voor kwekers over de hele wereld.

Meer weten over het bedrijf en haar producten? Bezoek hun pagina via onderstaande button.