‘’Ik kwam binnen als verlegen stagiaire, nu heb ik de touwtjes in handen’’ - World Horti Center
05.03.2019

"Ik kwam binnen als verlegen stagiaire, nu heb ik de touwtjes in handen"

Een duo-interview bij Best Fresh Group!

Let’s Work sprak met Demy Kouwenhoven, Bo van der Wel, Maik Vieveen en Emma Hage, alle vier werkzaam bij een zustersbedrijf van Best Fresh Group (een collectief van versleveranciers en bijkomende dienstverleners).

Vandaag lees je het interview met Demy Kouwenhoven, management assistent en supply chain medewerker bij Valstar.

We zitten in een gezellige kubus, in de kantine van Best Fresh Group mét lichte trek door een heerlijk rondhangende broodjesgeur. Laten we beginnen!

Vertel, hoe ben je in dit bedrijf terechtgekomen? 

“Ik ben als stagiaire Valstar binnengekomen. Ik solliciteerde op de vacature inkoop en supply chain, waar ik verantwoordelijk werd voor de inkoop van kruiden en een deel supply chain op me nam. Daarnaast werkte ik aan mijn scriptie, aan het optimaliseren van laad- en lostijden binnen Valstar. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik nu 9 maanden als management assistent en supply chain medewerker en ondersteun ik het retail team bij de inkoop.''

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Via een vriend kwam ik op LinkedIn de vacature voor inkoop en supply chain tegen, die sprak mij meteen aan. Ik ben een tuindersdochter en heb zelf altijd in de kas gewerkt. Ik zocht niet specifiek een baan in deze sector, maar ik voelde me er wel snel in thuis.’’

Wat maakt werken bij Best Fresh Group, bij zusterbedrijf Valstar nou zo leuk?

“Ik vind het contact heel leuk en maak graag een praatje met mijn leveranciers. Ik heb ook veel contact met medewerkers uit de loods en het laadkantoor, dat is heel gezellig. Iedereen in het bedrijf gaat leuk met elkaar om. We lunchen samen, iedereen zit dan ook gemengd. Qua handel merk je wel een gezonde strijd tussen de zusterbedrijven, je wil er met jouw bedrijf toch het beste uit komen.’’

Noem eens een tof project waaraan je hebt gewerkt?

“Naast alle leuke projecten die ik voor Supply Chain heb opgepakt, vond ik de organisatie van het feest voor het 90-jarig bestaan het gaafst. Er was een open dag met een speurtocht die was uitgezet door de loods. Ieder zusterbedrijf presenteerde zich met een kraampje om producten uit te delen aan bezoekers. Echt iedereen was welkom. Ik deed de inkoop van het groente en fruit en regelde dat de kraam op de dag zelf bezet was. Wij hadden een hometrainer bij de stand, die in verbinding stond met blenders. Kinderen konden zo hun eigen smoothie bij elkaar fietsen. We maakten foto’s en deelden tomaten uit. ‘s Avonds was het feest alleen voor personeel en partners, alles was tot in de puntjes verzorgd. Iedereen had voor deze dag eigen verantwoordelijkheden, het was heel leuk om een bijdrage te leveren en uiteindelijk het resultaat te zien.”

Heb je nog toekomstdromen?

“Binnen Valstar probeer ik te ontdekken waar ik me in kan specialiseren, ik wil mezelf onmisbaar maken. Inkoop vind ik erg leuk, maar ik merk dat ik meer ervaring goed kan gebruiken.’’

Ze zeggen dat Westlanders hard zijn, hoe ervaar jij die Westlandse mentaliteit?

“Westlanders zijn direct en duidelijk, dat werkt meestal wel prettig. Zelf ben ik daarin enorm gegroeid. Ik kwam binnen als een verlegen stagiaire en nu voelt het alsof ik de touwtjes in handen heb. Ik ben wel van mening dat je die Westlandse mentaliteit kunt aanleren.”

Heb je tot slot nog een tip voor werkzoekenden?

“Houd LinkedIn goed bij en begin vooral met zoeken binnen je kenniskring. Je eigen netwerk is heel waardevol.”

Volgende week lees je het interview met Bo van der Wel. Begonnen als zomerkracht, maar nu loopt ze stage bij Eminent Food en combineert Bo haar opleiding Office Management met werken bij Eminent Food.

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!