Impact van Brexit voor de tuinbouw - World Horti Center
30.10.2020

Impact van Brexit voor de tuinbouw

Bereid je voor op alle scenario’s; concludeerden de experts tijdens het webinar: Brexit

Op 29 oktober organiseerden we samen met Rabobank het webinar: Brexit: hebben we ons goed voorbereid? 

De grote opkomst en de hoeveelheid vragen die gesteld werden, geven aan dat de sector nog met veel vragen zit over de komende maatregelen en consequenties van een deal of no deal.

Experts van Rabobank, VNO-NCW, Royal Floraholland, GroentenFruit Huis en Fresh Produce Consortium in Verenigd Koninkrijk hebben ons ingelicht over de gevolgen van brexit voor de tuinbouwsector en hebben waardevolle tips gegeven.
Zo benadrukten zij het belang om voor te bereiden op alle scenario’s. Samenwerken, vragen stellen aan je (branche)organisaties horen daarbij. Want vast staat dat er veel gaat veranderen.

Suse van Kleef sloot de bijeenkomst af met de woorden: ‘Er zijn nog veel uitdagingen voor de sector en het is lastig je voor te bereiden op een situatie die je nog niet kent. Ik verwacht dat er binnen 2 tot 3 weken wel meer duidelijkheid komt. Het eindspel is begonnen; het lijkt dat de onderhandelingen op basis van juridische teksten zijn begonnen. Maar het kan nog altijd fout gaan, want de partijen onderhandelen namelijk niet alleen met elkaar maar ook met de eigen achterban. Het wordt nog spannend’.

Dat er een vervolg komt is zeker. Zodra er bekend is of er een deal of no-deal brexit komt zal World Horti Center een (internationaal) webinar organiseren met de feiten die dan bekend zijn. Wij houden u daarvan op de hoogte.

Wilt u de presentaties van dit webinar bekijken? Dat kan door op onderstaande knop te klikken. Ook kunt u het volledige webinar terugkijken.